Eğitimde yeni ufuklara ve hedeflere yol açılıyor

Gençlik Eğitim Kurumları’nın düzenlediği “Eğitim ve Oyun” temalı Yenilikçi Eğitim Kongresi’nde eğitimde yeni ufuklara ve hedeflere yol açılabilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu

Gençlik Eğitim Kurumları’nın düzenlediği “Eğitim ve Oyun” temalı Yenilikçi Eğitim Kongresi öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altunay, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır ve kurum temsilcileri katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bengü Türkoğlu’nun koordinatörlüğüyle gerçekleştirilen kongre de eğitime ait güncel gelişmeler konuşuldu.

İHTİYAÇLARA CEVAP VEREN BİR EĞİTİM MODELİ

Kongrenin açılışında konuşan Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, eğitimde yeni ufuklara ve hedeflere yol açılabilmesi için yenilikçi uygulamaların paylaşılarak çalışanlarının ve eğitim paydaşlarının kendilerini geliştirmelere ve deneyimlerini en üst düzeye taşıyacak bilgi ve tecrübeler kazanmalarını hedeflediklerini söyledi. Eğitim faaliyetlerini başladıkları günden beri eğitimde yeni gelişmeleri takip ederek günümüzün ihtiyacına cevap verecek bir eğitim modeli geliştirdiklerini belirten Çakır, “Eğitim modelimizi geliştirmede Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi başta olmak üzere ülkemizin alanında uzman eğitim bilimleri hocalarıyla birlikte okullarımızın yönetim ve öğretim kadrosu sürekli iş birliği halinde; AR-GE, proje ve program geliştirme çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Selçuklu Kongre Merkezi’nin açıldığı günden bu yana birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Altay, gerçekleştirilen kongrenin eğitim alanında olmasının ayrıca öneme sahip olduğunu aktardı. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, de eğitim alanında yapılan çalışmaları anlattı. Prof. Dr. Özdemir, eğitimini ileriye taşımak için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizdi.

ÇOCUKLUK DÖNEMİ DAVRANIŞLARI ÖNEMLİ

Eğitim öğretimin insan hayatının tamamını kuşatan bir süreci ifade ettiğini belirten, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altunay, kongrenin “Eğitim ve Oyun” temasına değinerek , “Ancak çocukluk döneminde kazanılan davranışlar ve öğrenilen bilgiler bireyin kişiliğinin oluşmasında son derece etkendir. Bu süreçte çocukların oyun olarak sergiledikleri eylemleri onların dünyalarında son derece önemli bir yeri vardı” diye konuştu.

KONYA’DA BİR EKSİKLİKTİ

Kongrenin muhteviyatı ve katılımcılarının çeşitliliği yönünden Konya için büyük bir önem arz ettiğini aktaran Necmettin Erbakan Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bengü Türkoğlu, Konya’ya farklı bir vizyon ve eğitime farklı bakış açıları kazandırmak adına gerçekleştirilen kongrenin koordinatörlüğünü üstlenmekten onur duyduğunu kaydetti. Kongreyi düzenleme amaçlarının fakültedeki öğretmen adayları olduğunun altını çizen Türkoğlu, şunları söyledi: “Öğretmen adaylarımın Konya’da eğitime dair geniş çaplı kongrelerin düzenlenmediği yönündeki serzenişleri katıldığım kongrelerde edindiğim bilgileri paylaştığımda gözlerindeki ışıltı bana Konya’da öğretmen adaylarının, öğretmenlerin ve ebeveynlerin katıldığı büyük bir kongrenin hayalini kurdurdu. Tam bu esnada Gençlik Eğitim Kurumları’nın da etkili bir kongre düzenleme hayali kurduğunu öğrendim. Ortak bir hayal ile çıkılan bu yolda emek, azim, çaba ve gayretin neticesinde alanında söz sahibi 5 konuşmacı ve birbirinden değerli 11 atölye çalışmasının yer aldığı dopdolu bir kongreyle karşınızda olmaktan gurur duyuyoruz.” Kongrede açılış konuşmalarının ardından oturumlara ve sonrasında da atölye çalışmalarına geçildi.

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri