Eğitimde öğrenci merkezliyiz

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreni üniversite sosyal tesislerinde düzenlendi.

Törene KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Üniversite Rektörü Bayram Sade, Konya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, üniversite rektörleri, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, üniversite hocaları ve öğrenciler katıldı. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Rektörü Bayram Sade burada yaptığı konuşmada, “KTO Karatay Üniversitesi akademik yılı açılış programına hoş geldiniz. Bir medeniyeti yeniden inşa edecek tüm unsurları temin etme idealinde, bilimin ışığında ülkeyi ve dünyayı aydınlatma çabasında bir üniversiteyiz. Gücümüzü değerlerimizden ve KTO’dan alıyoruz. Iş dünyasına nitelikli insan kaynağı idealindeki üniversitemiz, öğrenciyi merkeze alarak çalışmalar yürütmektedir” dedi. Daha sonra öğrencilere seslenen Sade, üniversite bünyesinde verdikleri hizmetler ve öğrencilere sağlanan kolaylıklar hakkında bilgi verdi.

ÜRETİM VE İHRACAT YAPMAMIZ GEREKİYOR

Daha sonra söz alan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, “Üniversitemizin bu yıl 9. akademik yıl açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yeni akademik yılda da her geçen gün güçlenerek büyüyen akademik ve idari kadrosu, yaklaşık 8.500 öğrencisiyle büyük bir aile olarak eğitime başlıyoruz. Öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve tüm çalışma arkadaşlarımıza yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi. “Üniversitelerin ürettiği bilgiyi en verimli şekilde değerlendirmek ise bizlerin yani iş dünyasının en önemli vazifesidir” diyen Öztürk, şöyle konuştu: “Günümüzde artık savaşlar hepimizin de son zamanlarda şahit olduğu üzere devletlerin ekonomi politikaları üzerinden yürütülmektedir. Ekonomileri güçlü devletler, sahada kazandıklarını masa başında da koruyabilmektedir. 193 üyeye sahip Birleşmiş Milletler’de, dünyadaki mal ve hizmetlerin yarısından fazlasını üreten ve yaklaşık 40 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasılaya sahip 5 ülke, siyasi olmakla birlikte ayrıcalıklarının önemli bir kısmını ekonomilerinden almaktadır. Bu bakımdan ülke olarak yüksek katma değerli üretim alanları oluşturmamız, daha çok çalışmamız, üretim ve ihracat yapmamız gerektiğini buradan bir kez daha yineliyorum.”

DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAK İSTİYORUZ

KTO Karatay Üniversitesi’nin tarihi, misyonu ve ismi ile Türkiye’nin en eski yüksek öğrenim kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeniden açılışının ardından bugün 9. akademik yıl açılışını gerçekleştiren üniversitemiz, 800 yıl önce olduğu gibi gelecekte de ülkemizin ve dünyanın en önemli eğitim merkezlerinden biri olacaktır. Karatay Medresesinin 800. yılı olan 2051 yılına kadar bir dünya üniversitesi olmak, üniversitemizin temel vizyonunu oluşturmaktadır. Bugün üniversitemiz; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde yürütülen 38 ön lisans ve lisans, 27 lisansüstü program ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Türkiye’nin 81 ilinden üniversitemize öğrenim görmeye gelen yaklaşık 8.500 öğrenci kardeşimiz, Anadolu’nun kültürel zenginliğini, hoşgörü ve kardeşliğini Konya’da bizlere yaşatmaktadır. Yaklaşık 400 akademisyen ve 265 idari çalışanımızla birlikte, Konya’nın ve ülkemizin en güçlü insan kaynakları kapasitesine sahip kurumları arasında yer almaktayız.”

Konuşmaların ardından YÖK Üyesi ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Teknolojik dönüşümün getirdiği yönetsel yetenekler” konulu ilk ders sunumunu yaptı.

HÂLİD ŞEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri