Eğitimde akademik başarı yeterli değil

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen seminerde konuşan Nesibe Aydın, “Biz diğer özel okullar gibi olmak için yola çıkmadık. Biz öyle bir okulculuk anlayışı ortaya koyduk ki, akademik başarının yanında spor, sanatta da başarıyı yakalıyoruz”

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları tarafından “Mutlu ve Başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu bir veli semineri düzenlendi. Dedeman Otel’de düzenlenen programa Nesibe Aydın Eğitim Kurumları kurucusu Nesibe Aydın ve çok sayıda veli katıldı. Programın açılışında konuşan Nesibe Aydın Konya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ünal, çocukların hepimizin en değerl varlıkları olduğunu belirterek, “Amacımız çocuklarımızın mutlu ve Başarlı olmasıdır. Ayrıca akademik başarının yanında spor, kültür ve sanatta da başarıyı yakalamak istiyoruz” dedi. Nesibe Aydın Okulları’nın Konya’da diğer özel okullar arasında bir yıldız olacağını söyleyen Ünal, şöyle konuştu: “Okullarımız Konya’da eğitim sektörüne başarı ve yeni bir sistem getirecektir. Amacımız Ankara’dan sonra Konya’da da örnek eğitimimizi ve değerlerimizi taşımaktır.”

HAFTA SONLARI DA CANLI BİR OKULUZ

Daha sonra söz alan Nesibe Aydın Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, “1998’de dershanecilikle başladığımız eğitim hayatına 2008’de Nesibe Aydın Okulları’nı kurarak yeni bir hamle attık. Biz diğer özel okullar gibi olmak için yola çıkmadık. Biz öyle bir okulculuk anlayışı ortaya koyduk ki, akademik başarının yanında spor, sanatta da başarıyı yakalıyoruz. Görüştüğümüz velilere disiplinin olmadığı yerde eğitim olmaz diyoruz. Okullarımızda hiçbir veli arasında ayrım yapmayız. Eğer bu şartları kabul etmiyorsanız da çocuğunuzun kaydını aldırın diye açıkça söyleriz” dedi. 30 yılı aşkın bir eğitim tecrübelerinin olduğunu söyleyen Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “İster 3 ister 10 yaşında olsun bir öğrenciyi teslim aldığımızda ona önce sevgi ve güven veririz. Okulumuzun eğitim saatleri 8-16.45 arasındadır fakat 19’da bir servisimiz daha vardır çünkü öğrencilerimiz okulumuzda sosyal etkinliklere kalırlar. Cumartesi- Pazar günleri hafta içi gibi canlı bir okuluz. Bin 700 öğrencimizin bin 20 tanesi lisanslı sporcudur. Ve bunun için ekstra bir ücret talep etmeyiz.”

Daha sonra Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat tarafından velilere “Mutlu ve Başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu bir sunum yapıldı.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri