Eğitimcilerin Valilik Önündeki Açıklamasına Polis Engeli

Aktif Eğitim-Sen Kocaeli İl Temsilciliği üyelerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlerine 'göstermelik mülakat' yapmasına tepki göstermek amacıyla valilik önünde, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yönetiminin desteğiyle yapmak...

Aktif Eğitim-Sen Kocaeli İl Temsilciliği üyelerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlerine 'göstermelik mülakat' yapmasına tepki göstermek amacıyla valilik önünde, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yönetiminin desteğiyle yapmak istediği açıklama polis engeline takıldı.

Valilik önünde çok sayıda Çevik Kuvvet ve sivil polis görev alırken, polis müdürleri de valilik önünde ve yakınında açıklama yapılmasını izin vermedi. Bu duruma tepki gösteren eğitimciler, yapacakları açıklamaları yere atarak tepkilerini dile getirdi ve açıklama yapmadan ayrıldı.

Aktif Eğitim-Sen Kocaeli İl Temsilciliği üyelerinin, Kocaeli Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istemesi üzerine çok sayıda Çevik Kuvvet polisi valilik önünde güvenlik önlemi aldı. Polis müdürleri, sendika yöneticilerine valilik önünde ve yakınında açıklama yapılmasını izin vermedi. Sendika yöneticileri, valilik önünde açıklama yapmaları engellenince, Cebesoy Sokak üzerinde açıklama yapmaya karar verdi. Polis müdürleri sokak üzerinde de açıklama yapılmasını engelledi. Sendika yöneticileri, açıklama yapmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi, tepkilerini de yapacakları açıklamayı yere atarak ve açıklama yapmayarak ifade etti.

Sendika üyelerinden biri de polisin verdiği tepkiye karşı, "Biz en doğal demokratik hakkımızı kullanmak istiyoruz, basın açıklamamızı yapıp dağılacağız. Basın açıklaması yapmak için Peşmerge mi olmak lazım? Yüzümüzü kapatıp saldırmamız mı lazım? Ben memurum ve bu devletten utanıyorum." dedi.

Tepkilere rağmen polis, eğitimcileri sokak sonuna kadar uzaklaştırdı. Eğitimciler, bu duruma alkışla karşılık verdi. Aktif Eğitim-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Mahmut Mollarecep, "Milli Eğitim'de yapılan hukuksuzlukları dile getirmek için buraya geldik. Milli Eğitim fecaat, yaptıkları uygulamalar ortada. Bunları dile getirecektik. Başkalarına uygun görülmeyen muamele biz eğitimcilere uygun görülüyor. Diyecek bir şey yok." dedi. Eğitimciler, açıklama yapmadan dağıldı. Öte yandan, başka sendikalar, çeşitli konularda tepkilerini dile getirmek için izin verilmeyen yerde açıklama yapmış ve polis engeliyle karşılaşmamıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri