Eğitimcilerden Fişleme Skandalına Tepki

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Eğitim Bir Sen tarafından hazırlandığı öne sürülen fişleme listesine eğitimcilerden tepki yağıyor. Türk Eğitim Sen'den sonra bir tepki de Aktif Eğitim Sendikası Şanlıurfa şubesinden geldi. Şube Başkanı...

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Eğitim Bir Sen tarafından hazırlandığı öne sürülen fişleme listesine eğitimcilerden tepki yağıyor. Türk Eğitim Sen'den sonra bir tepki de Aktif Eğitim Sendikası Şanlıurfa şubesinden geldi. Şube Başkanı Osman Çakmak, sorumluları istifaya davet etti.

Şanlıurfa’da Eğitim Bir Sen tarafından yapıldığı ileri sürülen fişleme ile ilgili skandal belge ortaya çıktı. Sözlü sınav komisyonuna ulaştırıldığı belirtilen fişleme belgesinde sözlü sınava girecek 64 kişinin isimlerinin karşısında görev yeri, alanı, sendikal bilgileri, siyasi görüşleri, karakter özellikleri yer alıyor. Türk Eğitim-Sen’in ele geçirdiği fişleme belgesinde 'Eğitim Sen', 'Aktifsen', 'Türk Eğitimsen', 'Alevi', 'öğretmenlerin karşısına çok tehlikeli kesinlikle değerlendirilmemesi gerekir' ibareleri not düşülürken, Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenlerin isimleri karşısına ‘Üyemiz, karakterli biri, kesinlikle değerlendirilmeli’ ibarelerinin not düşüldüğü görülüyor. Belgenin ortaya çıkması ile eğitim sendikaları sert tepki gösterdi.

Fişlemede yapılan karakter analizinin Şanlıurfa İl Milli Eğitiminde var olan problemlerin artmasına ve eğitim sisteminin kördüğüm olmasına yol açacağını dile getiren Şanlıurfa Aktif Eğitim Sendikası Başkanı Osman Çakmak, “Eğitim Bir Sen Birecik İlçe temsilcisi tarafından hazırlandığı iddia edilen bu fişlemeler sadece Birecik ilçesi ile sınırlı olmayacağı yani tüm ülkede bu şekilde yandaş sendika tarafından belirlenmesinden rahatsız olmaktayız” ifadelerini kullandı.

“Fişleme listesi dikkatli incelendiğinde bütün karakterli ve değerlendirilebilir eğitimcilerin her ne hikmetse yandaş sendikada toplandığı görülmektedir.“ diyen Şanlıurfa Aktif Eğitim Sendikası Başkanı Osman Çakmak şu ifadelere yer verdi: “Özellikle Aktif Eğitim Sendikası'na üye olan eğitimcilere yazılan 'çok tehlikeli, kesinlikle değerlendirilmemeli' gibi sıfatlar bizleri derinden üzmüştür. Ayrıca hiçbir sendikaya üye olmayan eğitimcilere 'tutarsız, güvensiz, ikiyüzlü, paracı, zamanın adamı, dengesiz' ve benzeri gibi yakışıksız sıfatlar kullanmak çağdışı bir zihniyettir. Daha da vahimi eğitimcilerin 'alevi -militan' biri şeklinde fişlenmesi daha önce izlediğimiz filmleri hatırlatmaktadır. Darbe dönemlerinde yapılan kafatasçılığı Milli Eğitimde yeniden vizyona girmiştir. Eğer bu fişleme listesi doğruysa 'kesinlikle barajın altında kalmalı, engellenmesi gereken kişi, Eğitim Sen yönetim kurulu üyesi, eşi cemaat dershanelerde öğretmen, MHP belediye başkan adayı, fitne ve tehlikeli biri' gibi sıfatları söyleyerek asıl fitneyi kendileri ortaya atmaktadır. Bu fişleme listesini hazırlayan ve uygulayanları kınayarak sorumluları istifaya davet ediyoruz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri