Eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde İş Bırakma Eylemi Yaptı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde eğitimciler, müdür atamaları ve siyasi atamaları protesto etmek amacıyla bir günlük iş bıraktı. İş bırakma eylemine Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube üyeleri, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sendikası temsilcileri...

Hatay’ın İskenderun ilçesinde eğitimciler, müdür atamaları ve siyasi atamaları protesto etmek amacıyla bir günlük iş bıraktı. İş bırakma eylemine Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube üyeleri, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sendikası temsilcileri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemi yaptı.

Pankartlarla şehir merkezinden sahil kordonunda bulunan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen eğitimcilere, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar da katılarak, destek verdi.

Milil Eğitim Müdürlüğü önünde sendika temsilcileri adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “Tüm okullarda bugün ziller çalmadı, eğitimden gelen gücümüzü kullandık. Öncelikle siyasi parti başkanlarımıza, buraya geldikleri için teşekkür ediyoruz. Tüm bunların sebebi yandaş müdür atıyorlar. Önümüzdeki günlerde müdür yardımcılarını da atayacaklardır. Önümüzdeki günlerde atayacak müdür bulamayacaklar, müdür bulamıyorlar müdür. Ağustos ayı içerisinde bir müdür değerlendirme süreci yaşandı ve bu değerlendirmede Hatay’da 140 tane okul müdürü 75 altında kalarak başarısız sayıldı. Başarısız sayılan arkadaşların yüzde 90’ı ise iktidar gibi düşünmeyen, onlara biat etmeyen, hakkı hukuku savunan ve okulunda başarıyı yakalamış arkadaşlardır. Yargıya müracaatımızı yaptık, gerek bireysel gerekse sendika olarak bu kişilerin görevlerini kötüye kullandıkları için müracaatlarımızı yaptık. Yargı eninde sonunda görevini yapacaktır.” dedi.

Türk Eğitim-Sen ile birlikte Aktif Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının da iş bırakma eylemine destek verdiği basın açıklaması olaysız sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri