Eğitimciler haklarını mektupla aradılar

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Konya Şubeleri, Konya milletvekillerine mektup gönderme eylemi gerçekleştirerek, eğitimcilerin yanında olmaları gerektiğini vurguladılar.

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Konya Şubeleri, PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Eğitim-Sen Konya şubeleri, Konya milletvekillerine mektup gönderme eylemi yaparak eğitimcilere destek olunmasını belirtildi. Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Konya Şube Başkanı Ali Köç, eğitimcilerin sorunlarının çözüme kavuşmasını istediklerini kaydetti.

KUTLU GÖREV ÜSTLENİYORUZ

Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Konya Şube Başkanı Ali Köç, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ı büyük bir sevinçle kutluyoruz. Bilindiği gibi kalkınma ve gelişme hamleleri bilgisi, birikimi, tecrübesi, engin öngörüsüyle medeniyetimizi aydınlatan münevver öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleşebilir. Tabi bizler sadece öğretmen değil, aynı zamanda çocuklarımızı hayata hazırlayan, geleceğe taşıyan, onların kendi yolunu çizmesinde öncü rol üstlenen kahramanlarız. Öğretmenlerin başta sorumluluk mevkiinde bulunanlar olmak üzere toplumda hak ettiği itibarı görmediğini düşünüyor, toplumdaki saygınlıklarının artırılması noktasında yeterli çabanın gösterilmediğine şahit oluyoruz” diye konuştu.

24 KASIM'DA ÖNLÜK DEĞİL, İKRAMİYE İSTİYORUZ

Eğitimcilerin ekonomik sorunlarından bahseden Köç, sözlerine şöyle son verdi: “Bilindiği gibi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘beyaz önlük’ hediye edileceği kamuoyuna açıklandı. Biz ise, eğitim çalışanlarının öğrenci- veli şiddetine maruz kalma, liyakatsiz yönetici atamaları, tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları, ekonomik çaresizlik, adaletsiz uygulamalar, mesleki imaj zedelenmesi, kariyer sınavı gibi acil çözüm bekleyen önemli sorunları varken, kamuoyunun önlük gibi suni bir tartışma ile meşgul edilmesini doğru bulmadığımızı dile getirerek bir öneride bulunmuştuk. 24 Kasım'da önlük değil, ikramiye istiyoruz. Bu kapsamda sendikamız, öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesinin ilk adımı olarak her 24 Kasım tarihinde öğretmenleri motive etmek ve ekonomik bakımdan desteklemek adına bir maaş ikramiye verilmesini içeren kanun teklifi hazırladı. Milletvekillerine gönderdiğimiz mektubumuzda ekonomik sorunlarına bir nebze de olsa sembolik katkı sağlayacak olan bu kanun teklifine sahip çıkmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri