‘Eğitimciler arasında ayrımcılığa son verin’

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eğitimcilerin sorunları gündeme geldi. Eğitimciler, sözleşmeli öğretmenlik, atamalarda liyakat, mülakat ve maddi sorunların sürdüğünü dile getirdi

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada yöneticilerin övgülerini değil, haklarını istediklerini belirtti.

Yöneticilerin öğretmenlerin sözüne ve fikrine değer vermediğini öne süren Bahattin Ertuğrul, “Eğitim-İş’in Öğretmenler Günü için binlerce öğretmenle görüştürerek oluşturduğu güncel anketten yola çıkarak anlatalım. Yöneticiler tarafından öğretmenlerin sözüne-fikrine değer verilmiyor. Adına meslek kanunu denen ucube Öğretmenlik Meslek Kanununu (ÖMK) çıkarırken, öğretmenlere danışmaya lütfetmeyen yönetim zihniyeti, lokal ve daha küçük çaplı yönetimsel kararlarda da despot tarzını koruyor. Eğitimi herkesten iyi bilen öğretmenlerin yüzde 72’si çalıştığı kurumla ilgili bir karar alınırken görüşünün bile alınmadığını söylüyor. Öğretmenlerin yüzde 95’i maaşının yetersiz olduğunu söylüyor. Sınıfındaki her öğrenciye kendi evladı gibi yaklaşan öğretmenlerin yüzde 97’sinin bütçesi kendi çocuklarının ihtiyacını gidermeye yetmiyor. Öğretmenlerin yüzde 65’i esnaf, yüzde 37’si şahıslara borçludur. Geçim derdi yüzünden öğretmenler, kendilerini adadıkları mesleklerini bile ağız tadıyla, kafa rahatlığıyla icra edemiyor. Bu böyle gidemez! Dünyada başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim de eğitim emekçisi de bu kadar değersizleştirilemez” dedi.

SOMUT KRİTERLER SAĞLANSIN

Ertuğrul iktidardan öğretmenlerin yaşadığı sorunların çözümü için beklentilerini de şu şekilde sıraladı: “İnsanlık onuruna yaraşır bir ücret alıp, insanca yaşamak istiyoruz! Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesi istiyoruz! Ücretli, sözleşmeli öğretmenliğe son verilmesini, kadrolu güvenceli atama yapılmasını istiyoruz. Öğretmen ve yönetici atamaları başta olmak üzere tüm atamalarda mülakatın kaldırılmasını, tüm kademelerde somut kriterler ile liyakatin esas alınmasını istiyoruz! Ek ders ücretlerimizin emekliliğe sayılmasını talep ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri