Eğitim Sendikaları Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü Önüne Siyah Çelenk Koydu

Aktif Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikası'na bağlı eğitimciler, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak siyah çelenk bıraktı.     Aktif Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikası...

Aktif Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikası'na bağlı eğitimciler, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak siyah çelenk bıraktı.

    Aktif Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) müdür kıyımını protesto etmek için Yeşilsu Parkı'nda toplandı. Dövizler ve pankartlar açan sendika üyesi öğretmenler, 'Ak değil karasın, başımıza belasın', 'Gün gelecek, deveran dönecek, hükümet memura hesap verecek”, “Din iman dediler, memleketi yediler', 'Torpil değil, adalet istiyoruz', 'Siyasetin kölesi olmayacağız', 'Çalışanlar burada, adalet nerede' sloganları attı.

    Sloganlar eşliğinde Gaziantep Valiliği önüne toplanan sendika üyeleri, protestolarını burada da sürdürdü. Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan yaptığı basın açıklamasında, "MEB Yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır. Milli Eğitimi, yandaş eğitimi haline getirmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri olmak üzere 46 bin yöneticinin görevine son verildi. İktidarın MEB'de kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir. Okulların büyük bir kısmı iş bilmez, torpilli, yandaş okul müdürlere emanet edilecektir." dedi. MEB'de müdür kıyımı yaşandığını dile getiren Avan, bilgisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürlerinin birer birer tasfiye edildiğini açıkladı.

    Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncel ise yaptığı basın açıklamasında, "Herkes tarafından malum olan sendika üyesi okul müdürlerinin geçer puan aldığı ve geriye kalan tüm okul müdürlerinin başarısız sayıldığı bu uygulamayı kınıyor, kamu vicdanında derin yaralar açmadan hakkın tecelli edeceği güzel günlerin geleceğini umutla bekliyoruz." diye konuştu.

    Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Halil Bostancı da, Gaziantep'te 333 okul müdürünün değerlendirmeye tabi tutulduğunu ve 186 okul müdürünün görevine son verildiğinin bilgisini verdi.

    Basın açıklamalarının ardından sendika başkanları, siyah çelengi Gaziantep Valiliği içinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına bıraktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri