Eğitim-sen’den Meb’de Kadrolaşma İddiası

Sivas Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, okulların açılmasına az bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirdi. Eğitimde bütün kapıların kaosa çıktığını savunan Doğan, eğitim ile ilgili sorunlara acil çözüm bulunmasını...

Sivas Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, okulların açılmasına az bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirdi. Eğitimde bütün kapıların kaosa çıktığını savunan Doğan, eğitim ile ilgili sorunlara acil çözüm bulunmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Şube Başkanı Önder Doğan, TEOG sınavı sonrası 40 bin öğrencinin zorunlu olarak imam hatip liselerine kayıt yaptırdığını savunarak, 94 bin öğrencinin meslek liselerine kaydedildiğini, 20 bin öğrencinin ise hiçbir okula kaydının yapılmadığını aktardı.

Devlet okulları kaynak sorunu yaşarken, özel okullara kaynak aktarması yapıldığını söyleyen Eğitim-Sen Şube Başkanı Doğan, “Devlet okullarının en temel talepleri dikkate alınmazken, özel okulların istekleri hükümet ve Mili Eğitim Bakanlığı tarafından anında yerine getirilmiştir.” dedi.

“Eğitim yöneticilerinin görevlendirilmesi süresi tasfiye ve kadrolaşma hareketine dönüşmüştür.” şeklinde konuşan Önder Doğan, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat ya da sözlü sınav yöntemi üzerinden yeni bir siyasal kadrolaşma hareketi başlatıldığını söyledi. Torba yasa ile getirilen rotasyon ve sözlü sınavı kabul etmediklerini kaydeden Şube Başkanı Doğan, torba yasa tasarısının 98. Maddesinde yer alan düzenlemede, öğretmenlere il içi veya il dışı rotasyon (zorunlu yer değiştirme) uygulamasının eğitim döneminde yeni bir kaosun habercisi olduğunu savundu.

Önder Doğan, öğretmen ve personel açıklarının düzeltilmesi, ataması yapılamayan öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi, güvensiz istihdam biçimlerine son verilmesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde eğitim sisteminin karşılaşacağı sorunların düzeltilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın kalıcı çözümler üretmesini talep etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri