Eğitim Sen, Mağdur Profesöre Sahip Çıktı

Eğitim Sen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açtığı dava nedeni ile çalıştığı üniversite tarafından disiplin soruşturması başlatılarak görev verilmeyen Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'e sahip çıktı.Eğitim Sen 6. Nolu Üniversiteler...

Eğitim Sen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açtığı dava nedeni ile çalıştığı üniversite tarafından disiplin soruşturması başlatılarak görev verilmeyen Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'e sahip çıktı.

Eğitim Sen 6. Nolu Üniversiteler Şubesi, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın buna rağmen Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerini sürdürmesini iddia ederek suç duyurusunda bulunduğu gerekçesiyle, görev yaptığı Aydın Üniversite tarafından hakkında disiplin soruşturması başlatılan Prof Dr.Ökçesiz’e destek verdi. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, “Üniversitelerin kamu yararına değil hükümetlerin siyasal eğilimleri doğrultusunda ve sermayenin karlılık arayışı uyarınca bilgi üretmesi istenir olmuştur. Üniversitelerdeki fikir özgürlüğü kısıtlamasının öğrencileri aşarak öğretim üyelerine doğru ilerlemektedir." denildi.

'Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz yalnız değildir' başlıklı basın bildirisinde suç duyurusunda bulunmanın bir vatandaşlık hakkı olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, Prof. Ökçesiz’in maruz kaldığı haksızlık karşısında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de (AİHM) gidebileceği dile getirildi.

Açıklamada şunlara yer verildi: "Sermaye ve siyasetin etkisi son dönemde akademinin üstünde iyice belirleyici bir etken haline gelmiş, üniversitelerin kamu yararına değil hükümetlerin siyasal eğilimleri doğrultusunda ve sermayenin karlılık arayışı uyarınca bilgi üretmesi istenir olmuştur.

Bir bilim insanının eğitim öğretim hayatının sonlandırılmasını açık bir insan hakları ihlali olarak değerlendiriyor ve Aydın Üniversitesi’ni uyarıyoruz: Hukuka, demokrasiye ve insan haklarına aykırı bu hukuksuz uygulamanızdan bir an önce vazgeçin ve Hayretin Ökçesiz’in öğrencileriyle yeniden bir arya gelmesi ve derslerini vermesi için açtığınız soruşturmaları geri çekiniz ve verdiğiniz kınama cezasını kaldırınız.

Basın toplantısında konuşan mağdur Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz ise "Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. Hem de genel başkan sıfatıyla bir partinin işlerini yürüterek tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesini çiğnedi. Bunlar ağır anayasa ihlalleridir. Bun bunlara karşı anayasanın 74. Maddesinin bana verdiği dilekçe hakkımı kullanarak ilgili makamlara yani cumhuriyet baş savcılığına su duyurusunda bulundum. Bu duruşumuz bu duygumuz bizi ayaklarımızın üzerine getirsin, bizi güçlendirsin, bizi birbirimize yakınlaştırsın, akademik özgürlüklerin ülkelerin, yurttaşların özgürlüğü olduğunu bilelim.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Yüksek, Seçim Kurulu'nun (YSK) 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını açıklamasına rağmen, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerini sürdürmesini iddia ederek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Prof. Ökçesiz'in görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi, Ökçesiz'e disiplin soruşturması başlatmış, yeni eğitim öğretim döneminde ders görevlendirilmesi yapmamıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri