Eğitim-sen Genel Başkanı Karaca: Bütçeden Yeterli Payı İstiyoruz

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 21 Kasım'da Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşüleceğini hatırlatarak, "Bütçeden yeterli payı istiyoruz. Biz hem okullar için hem üniversiteler için toplamında ihtiyaçların giderilmesinde...

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 21 Kasım'da Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşüleceğini hatırlatarak, "Bütçeden yeterli payı istiyoruz. Biz hem okullar için hem üniversiteler için toplamında ihtiyaçların giderilmesinde karşılayacak bütçe sağlanmalı." dedi. Karaca, bu konuda Meclis önünde tüm Türkiye’de şubeler olarak açıklama yapacaklarını söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Samsun’da düzenlediği basın toplantısında eğitim çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Samsun’a geldiklerini söyleyen Karaca, gerek il gerekse ülke düzeyinde eğitimcilerin karşılaştıkları sorunları masaya yatıracaklarını, iş yerlerini ziyaret edeceklerini ve üyelerle değerlendirme toplantıları yapacaklarını kaydetti. Gündemlerindeki konuları başlıklar halinde sıralayan Karaca, "İdareci atamaları, öğretmenlere dayatılan rotasyon süreci, demokratik eğitimi değiştirme, üniversitelerdeki eğitim ve yaşanılan baskılar, kamu okullarına yeterince kaynak aktarılmaması ve son olarak bütçe konusunun da içerisinde bulunduğu maddeleri görüşeceğiz. Bu konuda çözüm için yol haritası belirleyeceğiz." dedi.

Gündemlerinde bir numaralı maddenin 'Okul müdürleri ataması' olduğunu hatırlatan Kamuran Karaca, "Yapılan düzenleme sonrası Eğitim-Sen üyesi idarecilerin tamamına yakını görevinden alındı. Bu kapsamda 4 yılını okulunda doldurmayan müdürlerimizin kaldığını belirteyim, bunun da oranı yüzde 4’tür. Gelecek yıl bunlar da süreleri dolduğu için görevinden alınacak, bu rakam sıfıra kadar inecek. Görevden almalar sonrası açılan davalar oldu ve olumlu geri dönüşler olmaya başladı." diye konuştu.

21 Kasım tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüleceğini, mevcut öngörülen bütçenin artırılmasını istediklerini belirten Genel Başkan Karaca, "Bütçe içerisinde de eğitim çalışanlarının talepleri var. Memur-Sen Sendikası, Eğitim Bir-Sen Sendikası geçen yıl yapılan toplu sözleşmelerde hükümetin vereceği yüzde 3 artı 3’lük artışın bile gerisinde kalan 125 TL artışa imza koymuştu ve büyük tartışma konusu olmuştu. Biz bugünlerde yapılan sözleşmenin mağduriyetini yaşıyoruz. Devlet istatistiğin rakamlarına göre enflasyon bugünlerde yüzde 10’lar civarında iken bizim artışlarımız 125 TL’de yani yüzde 5 ile 6 arasında kaldı. Diğer taraftan haziran ayında vergi diliminin yüzde 15’den 20’ye çıkarılmasıyla beraber 5 puanlık artışla beraber de o verdikleri yüzde 5’lik artışın aslında 4 puanını geri aldılar. Bu yönden ekonomik olarak büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Başta bu kaygımızın giderilmesi enflasyon farkının verilmesi başta olmak üzere eğitimde okulların donanımlarınım sağlayacak kadar, yetecek kadar kaynağın aktarılması yeni okulların açılabilmesi. Okullardaki hizmetli, memur, öğretmen açığını karşılayacak kadar bir parasal kaynağın aktarılması için de bütçeden yeterli payı istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. 21 Kasım tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi görüşülecek. Biz hem okullar için hem üniversiteler için toplamında ihtiyaçların giderilmesinde karşılayacak bütçenin sağlanması için Meclis önünde tüm Türkiye’de şubelerimiz olarak açıklama yapacağız. İstediğimiz rakamları taleplerimizle birlikte basınla kamuoyuyla paylaşacağız." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri