Eğitim Öğretim Dönemi Sorunlar Yumağıyla Başlıyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Başkanı Abdullah İkinci, 2014- 2015 eğitim ve öğretim dönemine öğretmen açığı, eğitim materyali eksikliği ile başlanacağını söyledi.ÖĞ-DER Başkanı Abdullah İkinci, yeni eğitim ve öğretim...

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Başkanı Abdullah İkinci, 2014- 2015 eğitim ve öğretim dönemine öğretmen açığı, eğitim materyali eksikliği ile başlanacağını söyledi.

ÖĞ-DER Başkanı Abdullah İkinci, yeni eğitim ve öğretim dönemi için gelecek hafta dersbaşı zilinin çalacağını ifade etti. İkinci, okulların açılacak olmasına rağmen eğitimdeki kalite eksikliğinin giderilemediğini kaydetti. 2014- 2015 eğitim öğretim döneminin sorunlar yumağıyla başlayacağına dikkat çeken İkinci, "Okulların açılmasına bir hafta kaldığı halde okullarımızın sorunları devam ediyor. Okullarda idareci, öğretmen, yerleşme, yerleştirme, tayin, atama, ilk atama, vekil öğretmenlik, yönetici atamada adaletsizlikler, akıllı tahtalarda altyapı problemleri devam ediyor." dedi.

ÖĞ-DER Başkanı, okullarda hizmetli personel yetersizliğinin de kapatılamadığına dikkat çekerek "Okullarımızın sorunlarından biriside personel yetersizliğidir. Okullara son yıllarda memur ve hizmetli alımı gerektiği kadar yapılmadığı için okullarımızda hizmetli, memur sorunu yaşanmaktadır. Personel yetersizliği yüzünden okul idarecilerimiz yeteri kadar eğitimle ilgilenememektedir. Yeteri kadar memur ve hizmetli alımı yapılarak okul idarecilerimizin büro hizmetleriyle değil eğitimle ve öğrencilerle ilgilenmesi sağlanmalıdır." diye konuştu.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okullara geçecek öğrenciler için ödeyeceği destek ücretlerinin de yetersiz olduğuna vurgu yapan İkinci, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel öğretime devam edecek öğrenciler için özel kurumlara öğrenci başına ödeyeceği para 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasındadır. Benzer çalışmanın Bakanlığa bağlı okullar içinde uygulanmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Tüm okullara yeterli ödenek gönderilerek hizmetli, temizlik, tebeşir, fotokopi, bilgisayar gibi okulların tüm harcamaları bu ödenekten bakanlıkça karşılanmalı ve öğretmen ile idarecilerin velilerle karşı karşıya kalmaları, pedagojik ve etik olmayan veliden ya da öğrenciden para istenmesine okullarda son verilmelidir." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri