Eğitim İş Sendikası Üyeleri, İdareci Atamalarını Protesto Etti

Eğitim İş Sendikası üyeleri, son dönemde yapılan idareci atamalarını ve öğretmenlerin yer değiştirmesini protesto etti. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimciler, pankart açarak slogan attı. Son dönemde Milli Eğitim...

Eğitim İş Sendikası üyeleri, son dönemde yapılan idareci atamalarını ve öğretmenlerin yer değiştirmesini protesto etti. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimciler, pankart açarak slogan attı.

Son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarını protesto etmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim İş Sendikası üyeleri, hükümeti protesto etti. Sendikanın İstanbul Şubeleri Dönem Sözcüsü Mehmet Yeşildağ, eğitim öğretim yılının kaos, zulüm, sürgün, siyasi kadrolaşma ve adaletsizliklerle başlayacağını ileri sürdü. Uyarılara rağmen olumsuzlukların giderek arttığını kaydeden Yeşildağ, “Binlerce okul yöneticisi etik, hukuki ve idari değerlendirmeye tabi tutulmadan keyfi olarak görevden alınmıştır. Bu durum okullarda büyük kaosa yol açacaktır. Liyakat gözetilmeden yapılan idareci atamaları okullardaki iş barışını bozacak ve eğitim kalitesini yok edecektir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4 yıllık idarecilik görev süreleri dolan ve yandaş sendikanın işaret etmediği hiçbir idareci atanmamış ve tasfiye etmiştir. Bu büyük kıyımın ana nedeni eğitim yerelleşme adı altında özelleştirilerek yandaşlara peşkeş çekmektir. Buna asla izin vermeyeceğiz, direneceğiz.” diye konuştu.

Eğitim yöneticilerinin belirlenme sürecinin siyasi referans ve kayırma ile değil liyakatle olması gerektiğini ifade eden Yeşildağ, şöyle devam etti: “TEOG bütün uyarılarımıza rağmen uygulamaya konmuş ve maalesef bizi haklı çıkararak büyük bir kaosa neden olmuştur. Bunun sorumlusu MEB’tir. Örneğin Kadıköy’de oturan bir öğrenci Çatalca’ya, Avcılar’dan Tuzla’ya, gayrimüslim vatandaşlar İmam Hatip’lere yerleştirilmiştir. Bu karmaşa halen çözülememiş, binlerce öğrenci ve veli mağdur olmuştur. Her konuda çuval yasa çıkaran hükümet, bu konularda da çuval yasa çıkarmış ve mağduriyetleri çözmek bir yana yasal kılıf uydurmuştur. Bu kılıflardan birisi de rotasyon adı altında tarihin en büyük öğretmen sürgününe ve göçüne sebep olacak yasadır. Öğretmeni eşya yerine koyan, kışın ortasında yer değiştirmeye zorlayan bu zihniyet telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır. Buradan uyarıyoruz. Rotasyon adı altında yapmaya teşebbüs edeceğiniz her girişimin karşısında olacağız ve gücümüzü kullanacağız. Eğitim emekçileri ve bileşenlerimiz mücadelemiz laik, bilimsel, parasız, kamusal ve demokratik eğitim için artarak sürecektir.”

Özgürlük ve Demokrasi Partisi üyesi bir gurup da Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek eğitim sistemini protesto etti.

Eylemciler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri