Eğitim İlke-sen Üyelerinden Tezkere Protestosu

Eğitim ilke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) üyesi bir grup Eminönü'nde bir araya gelerek dün TBMM'de kabul edilen tezkereyi protesto etti.Eğitim İlke-Sen üyesi bir grup, Eminönü Meydanı'nda TBMM'den geçen...

Eğitim ilke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) üyesi bir grup Eminönü'nde bir araya gelerek dün TBMM'de kabul edilen tezkereyi protesto etti.

Eğitim İlke-Sen üyesi bir grup, Eminönü Meydanı'nda TBMM'den geçen tezkereyi protesto etti. Eylemciler, "1 Mart - 2 Ekim Tezkere Hükümeti, Nato’ya, Amerika’ya hizmet etme.” yazılı dövizler açarak eylem yaptı. Yapılan protestoların ardından grup adına konuşan Ahmet Öz, “Öyle bir duruma geldik ki neredeyse kimsenin tepki göstermediği bir ortamda maalesef hükümet, Nato ve ABD’nin isteğini yerine getirerek tezkereyi kabul etti. Bu tezkerenin içinde ne olduğunu lütfen halkımız iyi bilsin. Yabancı askerlerin Türkiye’ye konuşlandırılması. Ayrıca TSK’nın sınır ötesi operasyonları yapmasına izin verilmesi biz burada klasik bir IŞİD tehlikesinden bahsedemeyiz. Zaten Talibandır, Saddamdır üretilen korkuların sayısı yok. Her dönemde yeni korkular üretiliyor. Bu korkular İslam dünyasına ve orta doğuya saldırının bir gerekçesi kılınıyor.“ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından eylemciler, “Tezkere işgal ve ihanettir, tezkere geçiyor Amerika istiyor.” sloganları atarak dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri