Eğitim için anlamlı kermes

İhtiyaç Sahiplerine ve Öğrencileri Yardım Derneği 10. Geleneksel Kermesi, Yakutlu Talebe Yurdunda düzenlenen törene açıldı.
Kermesin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, öğrenciler ve çok sayıda hayırsever vatandaş katıldı.
Kermesin açılışından önce Hafız Serkan Yıldırım, Kur’an-ı Kerim okudu. Daha sonra minikler tarafından kısa bir gösteri sunuldu.
Kermeste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kermesin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, kermesten elde edilecek gelirin eğitim için harcanmasının çok önemli olduğunu söyledi. Bu tür hizmetlerde yetişen gençlerin ülke değerleriyle barışık olduğunun altını çizen Akyürek, “Burada okuyan öğrenciler sadece mühendis, mimar, avukat veya öğretmen olmuyor. Buralarda ülkemizin ve milletimizin değerleriyle barışık bir nesil yetişiyor. Bu kermesler her yıl bir umutlu büyüyor. Daha iyiyi yapma gayretiyle herkes büyük çaba gösteriyor. Özellikle hanım kardeşlerimiz sevgisini ortaya koyuyor. Buradan elde edilen gelirin eğitim için harcanması önemli bir husus.  Eğitime yapılan yatırımla ülkemiz kalkınacaktır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de yapılan güzel hizmetlerin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, bu eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Eğitim için durmadan yılmadan çalışılması gerektiğini kaydeden Şahin, bu eserleri ortaya koyan herkese başarılar diledi.
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın yaptığı duanın ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra davetliler kermesi gezdi. 12 boyunca açık kalacak kermeste ev hanımları tarafından hazırlanan el ürünleri, gıdalar ve giyim ürünleri bulunuyor. Kermese tam Konya halkını davet eden dernek yetkilileri, yeni yurt binalarıyla hizmet ağını her zaman genişlettiklerini belirterek, “Kampus karşısında yeni yurt binamız hizmete girmiştir. Anadolu Kültür Sitesi ve Sosyal Tesis Binası da önümüzdeki eğitim sezonuna yetiştirilecektir. Kermesten elde edilen gelirler eğitim için harcanacaktır” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri