‘Eğitim çalışanlarında aile birliği sağlanmalı’

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, “Başta eş durumu olmak üzere mazeret tayin talepleri istisnasız karşılanmalıdır” dedi.

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, çok sayıda öğretmenin hizmet puan yetersizliğinden ya da alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı mazerete bağlı yer değişikliği yapamadığını söyleyerek, “Başta eş durumu olmak üzere mazeret tayin talepleri istisnasız karşılanmalıdır” dedi.

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şubesinin Başkanı Ali Köç, konu hakkında yazılı açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi mağduriyetleri gidermek için ‘İl Emri’ hakkını vermesi gerektiğini dile getiren Başkan Köç, açıklamasında şunları söyledi:

“Başta eş durumu olmak üzere mazeret tayin talepleri istisnasız karşılanmalıdır. Kaldı ki, aile birliğinin sağlanması Anayasamızın 41. maddesinin amir hükmüdür. Bu itibarla MEB geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi mağduriyetleri gidermek için ‘İl Emri’ hakkını vermelidir. Türk Eğitim Sen Genel Merkez yöneticilerimiz geçtiğimiz hafta bu doğrultuda talebimizi de yazılı olarak Bakanlığa iletmişti. Dilerim Milli Eğitim Bakanlığı beklentileri karşılayacak şekilde tasarruf kullanır.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri