Eğitim Bir Sen yetki istiyor

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, eğitimcilerin sendikalarına yetki vermesi durumunda, eğitim camiasının kangren olmuş sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
İlçe başkanlarıyla bir araya gelen Latif Selvi, Merkez Öğretmenevi’nde ‘Eğitim Bir Sen’i Yetkiye Taşıma’ adlı toplantı gerçekleştirdi. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en etkili sivil toplum örgütlerinden birinin sendikalar olduğunu ifade eden Latif Selvi, “Sivil duyarlılık ve katılımcılığı öne çıktığı günümüzde, Türkiye’mizin aydınlık yarınları için Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’e her zamankinden daha çok sorumluluk düşmektedir” dedi. Sendika olarak çalışmalarını üç temel çerçeveye oturttuklarını aktaran Selvi, “Bizler çalışmalarımızda, lokal alanda çıkarcı toplumdan kopuk, halkın dertleriyle ilgilenmeyen sendikal anlayış yerine milletimizin duyarlılıkları tercümanı, dertlerinin sözcüsü ve onlar adına sivil katılımcılık gösteren bir anlayışı benimsedik. Buna örnek olarak, Gazze’ye saldırı düzenleyen Siyonist çetelere karşı STK olarak halkımızla birlikte Konya’da en güçlü tepkiyi ortaya koyduk. Bir eğitim sendikası olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın dünya standartlarında en güzel eğitim alması için çalışmalar yapmaktayız. Bu çerçevede olmak üzere 17. Milli Eğitim Şurası’nda eğitimin değişik boyutlarında önemli katkılar sunduk. Eğitim çalışanlarının sorunlarını giderme özlük haklarının geliştirme adına çalışmalar yapmaktayız” ifadelerine yer verdi.
EN ÇOK ÜYESİ OLAN SENDİKA YETKİYİ ALACAK
Yaptığı üye kampanyalarıyla, Mayıs ayı itibariyle en çok üyeye sahip sendikanın yetki alıp, 15-30 Ağustos tarihlerinde toplu görüşme masasına oturma hakkı kazandığını da aktaran Selvi, 2002 yılından bu yana yetkiyi elinde tutanların çeşitli gayretler ortaya koysalar da temel eğitim sorunlarının çözülemediğini söyledi. Bazı mağdur eğitim çalışanlarının kendilerinin desteğini istediklerini anlatan Latif Selvi, “İdarecilerimiz okulların bütün sorunları ile boğuşurken, 6 saat zorunlu maaş karşılığı derse girme dayatması hala çözüme kavuşturulamamıştır. Öğretmen açığı hala sürerken, bir yandan atanmayı bekleyen fakültelerini bitirmiş KPSS de başarılı olmuş arkadaşlarımız sıra beklerken, öğretmen açığı hala sürmektedir. Sözleşmeli uygulaması hem çalışanların özlük hakkı kaybı, hem de iş güvencesi açısından sürmektedir. Liselerden üniversitelere geçişte, meslek liselerine uygulanan katsayı zulmü devam etmekte, üniversiteler çağdışı YÖK yasası ile yönetilmektedir” dedi. Eğitim Bir Sen olarak eğitim çalışanlarının bu sorunlarına çözüm üretmek için yetki istediklerini aktaran Selvi, “Bugüne kadar yetkili olmadan ortaya koyduğumuz etkili gayretlerimizi biliyorsunuz. Sanıyorum bu gayretlerimiz yetkiyi verirseniz neler başaracağımızın teminatı olacaktır. Memur Sen olarak, Diyanet Vakıf Sen iş kolunda Diyanet Sen olarak, Belediye ve Yerel Yönetimlerde Bem Bir Sen olarak, Tarım Orman Çalışanlarında TOÇ Bir Sen olarak başarılarımızın daha fazlasını eğitimde başarmak istiyoruz” dedi.
UĞUR ELMAS

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri