Eğitim Bakanı, Çalınmasını Engellemek İçin Soruları Kendisi Hazırladı

Kamboçya’nın yeni Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron, her yıl yapılan Liseyi Bitirme Sınavı sorularının çalınmasını engellemek için, soruları kendisi hazırladı. Rüşvetin yaygın olduğu Kamboçya’da, eğitim sistemi de bundan etkileniyor....

Kamboçya’nın yeni Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron, her yıl yapılan Liseyi Bitirme Sınavı sorularının çalınmasını engellemek için, soruları kendisi hazırladı.

Rüşvetin yaygın olduğu Kamboçya’da, eğitim sistemi de bundan etkileniyor. Ülke genelinde yapılan çok önemli sınavlarda bile sorular bir şekilde sızdırılıyor ve öğrencilerin eline geçiyor.

Kamboçya’da eğitim standartlarını yükseltmeyi kendine amaç edinen yeni Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron, işe eğitim sektöründeki rüşvetle mücadele ile başladı.

Naron, ülke genelinde her yıl yapılan fakat soruları bir şekilde öğrencilerin eline geçen Liseyi Bitirme Sınavı’na el attı. Bakan Chuon Naron, soruların sızmasını engellemek için sınavda çıkan Kamboçya tarihi ve Kmer edebiyatı bölümleri ile ilgili soruları kendisi hazırladı.

Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve yabancı dil bölümlerini ise Naron gözetiminde bakan yardımcıları hazırladı.

Basına konuşan Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron, bu yöntem ile soruların çalınmasının önüne geçtiklerini söyledi.

Sınav sonuçları ise bakanı haklı çıkarır nitelikte. Kamboçya Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı sonuçlara göre öğrencilerden sadece yüzde 25’i sınavı geçti. Bir önceki yıl ise bu oran yüzde 87 olarak açıklanmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri