Ege’nin Giyim Sanayisi E-ticaretle Büyüyecek

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), e-ticaretin imkanlarını kullanarak dünyaya açılmak üzere Doğuş Grubu ve SK Group’un e-ticaret platformu "n11.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), e-ticaretin imkanlarını kullanarak dünyaya açılmak üzere Doğuş Grubu ve SK Group’un e-ticaret platformu "n11.com" ile işbirliği yapacak. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve n11.com CEO’su Nak Kyun Chong’un katılımıyla imzalanan protokol, İzmir’in ve Ege’nin üretimini e-ticaretle buluşturup daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor. EGSD, 21. kuruluş yıldönümüne büyüme ve sektörü e-ticarete taşıma hedefiyle girdi. Doğuş Grubu ve SK Group ortaklığı ile bu yıl içinde kurulan ve kısa sürede Türkiye’nin en önemli e-ticaret platformu haline geline n11.com ile EGSD arasında yapılan anlaşmayla Ege giyim sektörünün temsilcileri, n11.com platformunda açacakları mağazalarla Türkiye’ye doğrudan ulaşacak.

Derneğin kuruluş yıldönümünde düzenlenen protokol imza törenine sektör mensupları, EGSD 9. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve CEO Chong katıldı. Törende konuşan Chong, teknolojik gelişmelerin ve ticari faaliyetlerin hız kazanmasıyla birlikte internet dünyasının ticari faaliyetleri yeniden tanımladığını söyledi. SK Group’un Türkiye’de ortaklık kurduğu Doğuş Grubu ile birlikte hayata geçirdiği n11.com’un, bu girişimlerin en yenilerinden biri olduğunu belirten Chong, “n11.com, nisan ayından bu yana 6 bin mağazaya, 5 milyon ürüne ulaşan bir online ticaret platformu. SK Group’un teknoloji ve inovasyon alanındaki tüm birikimini ortaya koyarak, Türkiye’de online ticaret alanını yeniden tanımlamayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Büyüyen Türkiye’nin, günümüzün yükselen yıldızı e-ticaret sektöründe hakettiği yere gelmesi misyonuyla çalışıyoruz.” dedi.

‘E-TİCARET, İZMİR’İN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAK’

Ege bölgesinde üretilen ürünlerin daha güçlü bir pazarlama ve daha gelişmiş bir altyapıyla geniş hacimlerde bütün ülkeye yayılmasının mümkün olduğunun altını çizen Chong, şunları kaydetti: “İzmir’in potansiyelini e-ticaretle bir adım daha öteye taşımanın zamanı geldi. n11.com olarak, tekstil sektörü başta olmak üzere Ege Bölgesi'nin üretim potansiyelini açığa çıkarmak ve ticari faaliyetlerde gözle görülür bir değişim oluşturmak üzere işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Egeli işadamları, geleceğe doğru atılmış bu önemli adımda bize el verdiler ve Türkiye'de ilk kez kurumsal bir anlayışla e-ticaret sektörünü geliştirecek bu adımı attılar. İşbirliğimizin bütün iş dünyasına örnek olmasını diliyorum.”

‘İŞBİRLİĞİ, SEKTÖRE YENİ BİR VİZYON GETİRECEK’

EGSD Başkanı Özden de n11.com ile yapılan işbirliği kapsamında İzmir’de online ticaretin daha çok gelişeceğine, bununla birlikte iş hacminin artacağına ve sektöre yeni bir vizyon geleceğine inandıklarını söyledi. İzmir sanayicilerini e-ticaretle buluşturup daha çok müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini ve dünya ticaretindeki gelişmelere ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Özden, “EGSD olarak, sektördeki gelişmeleri takip edebilmek amacıyla önemli bir anlaşmaya imza attık. Anlaşmanın, sektöre yeni bir soluk getirmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri