Egemenlik coşkusu

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 103. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz” dedi.

Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Konya'da Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

HALK OYUNLARI VE GÖSTERİLER

Ardından kutlamalar, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.

Burada öğrenciler, şiirler okudu, halk oyunları ve çeşitli akrobasi gösterileri sundu.

Programa, Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile çok sayıda çocuk aileleriyle katıldı.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, bayram nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 103. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz” diyen Yiğit, Vatanın dört bir yanını kuşatan işgal güçlerine karşı, milletin iradesini en kararlı bir şekilde ortaya koyan TBMM'nin kuruluşunun devletimizin kuruluşunun da başlangıcı olduğunu kaydetti.

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARA ARMAĞANI

Yiğit, vatanını ve kutsal değerlerini korumayı vazifelerin en yücesi sayan bu milletin, ne pahasına olursa olsun düşman karşısında asla geri durmadığını belirterek, “Ezelden beri hür yaşayan ve hür yaşamayı karakter haline getiren aziz milletimizin iradesi, 103 yıldır yüce Meclisimizin varlığı ile tecelli etmektedir. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı da olan bu meclis, İstiklal Harbi’nin yönetildiği ve zaferle neticelendirildiği asil bir kurumdur.

Dünya mazlumlarının ümidi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran, maddi imkânsızlıklara karşı inancın üstünlüğünü ispat etmiş, dünyanın ilk ve tek “Gazi” meclisidir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de TBMM’nin açıldığı 23 Nisan gününü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ederek onlara duyduğu güveni ve beklentisini ifade etmiştir. Böylelikle milletimizin verdiği istiklal ve istikbal mücadelesinin ruhunun, nesilden nesle en güzel şekilde aktarılmasını sağlamıştır. Bu bayram gününde dünyanın her köşesinden akın akın ülkemize gelen çocuklar, kutlama etkinliklerine katılmakta, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün esasını anlamış aziz milletimizin misafiri olmaktadırlar. Bugün vatanımızın her yanında milletimizin vakarına ve çocuklarının masumiyetine yaraşır pek çok etkinliğin altına imza atılmaktadır.

Zira çocuklarımıza yönelik atılan her güzel adım, geleceğe dair yapılan en büyük yatırımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.’ Bu duygular içerisinde ülkemizi daha güçlü bir geleceğe emin adımlarla taşıyacak çocuklarımız olmak üzere, aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, millet olarak daha nice bayramlara kavuşmamız temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

AA/HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri