Egemen Bağış'tan Rumları çıldırtacak teklif

AB ile kurtarma paketi konusunda anlaşan Rumlar'a Egemen Bağış'tan teklif: Euro'dan atılırsanız TL kullanabilirsiniz..

Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve AB, 10 milyar euroluk kurtarma paketi için anlaştı. 100 bin euro üzeri mevduattan yüzde 30 vergi alınması şartı ise Rusları çileden çıkardı. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, "Bu düpedüz hırsızlık" dedi.

RUSLAR'A GÖRE YAPILAN 'HIRSIZLIK'

Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin 10 saat süren görüşmelerinin ardından anlaşmaya vardıkları kurtarma paketinden mevduat sahibine 7 milyar euroluk acı fatura çıktı. Kurtarma paketi çerçevesinde bankada 100 bin euronun üzerinde mevduatı bulunanlara yüzde 30 vergi getirilmesi büyük tepki çekti. Ülkede Rumlar'dan sonra en çok mevduata sahip Ruslar, durumu 'hırsızlık' olarak niteledi.

RUMLAR ZAMANINDA ANNAN PLANI'NI KABUL ETSEYDİ

Güney Rum kesimi böylesine ağır ekonomik kriz yaşarken Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'tan Rumlar'ı kızdıracak bir açıklama geldi. Bakan Bağış, zamanında Annan Planı kabul edilmiş olsaydı, Birleşik Kıbrıs Devletleri'nin şu anda Avrupa Birliği'nin en müreffeh ülkelerinden biri olacağını belirterek, "Annan Planı'nın reddedilmesi sonrası adada yaşanan siyasi belirsizlik ekonomik krizle birleşti ve kendi dönem başkanlıklarında kendi iflaslarını ilan edecek noktaya getirdi. Şu anda beni umutlandıran bir şey var. Annan planı sürecinde Annan planı lehinde kampanya yapan ve 'evet' oyunu verdiğini açıklayan bir siyasetçi şu anda Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Lideri. Bundan evvel yüzyıllar boyunca olduğu gibi bundan sonra da yüzyıllarca binyıllarca Güney Kıbrıs'taki Rumlarla Kuzey Kıbrıs'taki Türkler komşu olarak yaşayacaklar" dedi.

EURO'DAN ATILIRLARSA TL KULLANABİLİRLER

"Güney Kıbrıslılar da Türk lirası kullanmak isterlerse buna sıcak bakarız" diyen Bakan Bağış, "Euro'dan çıkmaları söz konusu olursa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi Güney Kıbrıslılar da Türk lirası kullanmak isterlerse biz buna da sıcak bakarız. Ümit ediyoruz ki adada biran önce çözüme yönelik adımlar atılır ve adadaki siyasi belirsizlik ortadan kalkar. Siyasi belirsizlik ortadan kalkınca bu ada bir turizm cenneti olur ve oraya yatırım akar" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri