Ege Denizi'nde Tıbbi Yardıma İhtiyacı Olanlara Sahil Güvenlik Yetişiyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri son iki hafta içinde Ege Denizinde yatlar içinde yaralanan 10 kişiye müdahale ederek hastanelere kaldırılmasına yardımcı oldu.Sahil Güvenlik Komutanlığı, süratli botları ile denizde yaralanan ya da rahatsızlanan...

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri son iki hafta içinde Ege Denizinde yatlar içinde yaralanan 10 kişiye müdahale ederek hastanelere kaldırılmasına yardımcı oldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, süratli botları ile denizde yaralanan ya da rahatsızlanan ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyanlara 112 Acil sağlık ekipleriyle kısa sürede ulaşarak sahildeki ambulanslarla hastaneye kaldırılmasına yardımcı oluyor. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı botları son iki haftada Ege Denizi'nde yaralı 10 kişinin tahliyesini gerçekleştirdi. Bunlardan bazıları şöyle:

22 Ağustos 2014 tarihinde Aydın’ın Kuşadası açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir kişinin elinden yaralandığı ve yardım talep ettiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri hızla olay yerine hareket etti. Yaralı bayan turist bot üzerine alınarak 112 Acil sağlık ekibinin gözetiminde Kuşadası iskelesine çıkarılarak Kuşadası Devlet Hastanesine sevk edildi. 03 Eylül 2014 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında “Happy Bubbles” isimli teknede bir şahsın düşme sonucu kalçasını kırdığı ihbarı alındı. Bodrum Deniz Kurtarma Derneği tıbbi tahliye maksadıyla olay yerine ulaşılarak şahsa ilk müdahale yapıldı. Yaralı şahıs, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği bot personeli ve aynı botta bulunan 112 Acil sağlık ekibi tarafından yüzer sedyeye alınmış vinç ile kaldırılarak bota yerleştirildi. Bodrum Limanı’na çıkarılan şahıs hastaneye kaldırıldı.

08 Eylül 2014 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak koyu açıklarında ise “Christina A” isimli bir gemide mürettebat tarafından yapılan onarım faaliyetleri esnasında bir şahsın kafasından yaralanması üzerine Sahil Güvenlik botu olay yerine gelerek müdahale ettiği şahsı 112 Acil ekiplerine teslim etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri