Efsanevi Güreşçi Kurtdereli Mehmet Pehivan'ın Hayatı Film Oluyor

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatını beyaz perdeye taşıyacak olan 'Yenilmeyi Düşünmedi' filmi ekibi, çekimler öncesi İstanbul'da basınla buluştu. Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Doç Dr. Ercan Yesari Yiğit'in...

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatını beyaz perdeye taşıyacak olan 'Yenilmeyi Düşünmedi' filmi ekibi, çekimler öncesi İstanbul'da basınla buluştu.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Doç Dr. Ercan Yesari Yiğit'in senaryosunu yazıp yöneteceği filmin başrolünü er meydanının taşınmış isimlerinden Savaş Yıldırım üstlenirken, ünlü oyuncu Selim Bayraktar'da filmde 'Kırkpınar Baş Cazgırı' karakterini canlandıracak.

Filmin ana sponsoru olan Balıkesir Karesi Belediyesi ile film yapımcıları arasındaki protokol, Divan Otel'inde düzenlenen toplantıda imzalandı. Toplantıya, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve başrol oyuncusu Savaş Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda başarılara imza atmış güreşçilerde katıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Doç. Dr. Ercan Yesari Yiğit hocamızın belgesel niteliğindeki filmin senaryosunu yazdığını görünce cihan pehlivanı olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan'a bu işi yapmaya niyet eden arkadaşlara destek olmaya karar verdik. Karesi Belediyesi olarak bu mirasa sahip çıkmak ve cumhurbaşkanımızın övgüyle bahsettiği discover potentiel iddiamız var karesi belediyesi olarak güreşleri dünyaya tanıtmak istiyoruz." dedi.

Ayrıca Başkan Yücel, film için ana bir bütçe belirlediklerini ama yerel firmalarında destek olacağı bilgisi verdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise "Kurtdereli'nin hayatı, geçmişi, yaptığı başarılar bir belgesel olarak anlatılacak. Buda ilk kez olacak. Tarihi bir eksiklik var, boşluk var, somut olmayan. Kültür mirası asırlara dayanan güreş dünyasının görmezden gelinmesi tarihi boşluk ve eksiklik. Son yıllara doğru geldiğimizde Rambo ile kırk senedir avunuyoruz. Tarihi kökümüzde Kurtdereli, Adalı Halil'den birçok isim sayabileceğimiz aslanlarımız tarihe damga vurmuş büyük şampiyonlarımız var. O yüzden bu filme sonuna kadar destek olacağız." diye konuştu.

Filmin senaristi ve yönetmeni Doç Dr. Ercan Yesari Yiğit de Türk güreş tarihi açısından yapılacak filmin çok önemli olduğunu belirterek, "Diğer spor branşları karşısında yeterince önem tutmamaktadır güreş. Filmimiz kendi alanında bir ilk. Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayat hikayesini anlattığımız filmde oynayan oyuncular kendi alanlarında güreşin en büyük isimleri. Bu film sonrası ise oyuncularımızla Koca Yusuf'un Portekiz'deki kilise bahçesinde bulunan naaşını buraya Kurtdereli Mehmet'in yanına getireceğiz." şeklinde konuştu.

Toplantıdan ardından film ekibi toplu halde basın mensuplarına poz verdiler.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri