Efsane geri döndü

Konyasporu şampiyon yaparak tarihe geçen ve taraftarın gönlünde ayrı bir yer edinen Hüsnü Özkara, Konyasporun başarısı için kolları sıvadıklarını belirterek, bu takımı şampiyon yaparım dedi

Konyaspor’da sular durulmaya ve kollar sıvanmaya başladı. İşe ilk olarak teknik direktör sorununu çözerek başlayan Konyaspor’da 6 yıl aradan sonra yeniden Hüsnü Özkara’lı günler başladı. Önceki gün Konya’ya gelerek yeşil-beyazlı yönetimle masaya oturan ve her konuda anlaşmaya varan tecrübeli teknik direktör Hüsnü Özkara ekibiyle birlikte çalışmalarına start verdi. 13 Temmuz’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul ile yeni yönetimine kavuşmayı bekleyen Konyaspor’da, Hüsnü Özkara ile resmi imzanın da genel kurul sonrasına bırakıldığı öğrenildi. Konya’nın büyük bir kent olduğunu ve yeniden bu şehirde olmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Hüsnü Özkara umutlu konuştu.

KONYA BENİM ŞEHRİM
Yeşil-Beyazlı yöneticilerle birlikte yeni sezon planlamasını yaptıklarını belirten Özkara, “Bir aksilik olmazsa yeni sezonda birlikte çalışacağız. Konyaspor’u yakından tanıyorum. İlk planda iç transferi çözeceğiz. Kafamda önümüzdeki sezon sahaya çıkartmak istediğim kadronun şablonu hazır. Yöneticilerimizle bu konuları değerlendiriyoruz. Resmi imzanın atılmasıyla birlikte düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmaktan kaçmayız” dedi.  Bundan tam altı sezon öncesinde olduğu gibi yine sıkıntılı durumdaki Konyaspor’da görev yapmak üzere geldiğini belirten başarılı teknik direktör Hüsnü Özkara, “Şunu herkes bilsin, ben yeniden bu kenti hak ettiği yere, Süper Lig’e çıkartmak için geldim. Umut ediyorum ki, birlik ve beraberlik içerisinde sezon sonunda yine şampiyonluk coşkusunu yaşayacağız” dedi. Öte yandan Hüsnü Özkara, Konyaspor’da birlikte görev yapacağı ekibini de açıkladı. Teknik Direktör Hüsnü Özkara’nın yardımcılıklarını Muharrem Aydın, Atilla Uzuncan ve Özerk Tufan (Kaleci antrenörü) yapacak.
TRANSFER ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Yeşil-beyazlı temsilcimizde, komite ve yeni teknik direktör Hüsnü Özkara kolları sıvadı ve yeni dönem hazırlıkları için çalışmalara başladılar. Yeşil-beyazlılara da iç transferde kalacak futbolcuların durumunun netlik kazanmasının ardından dış transferde kaç futbolcu alınacağı belirlenecek. Konyaspor çevrelerinden alınan bilgilere göre, içte, genelde genç futbolcular kadroda tutulacak.  Kaptan Ömer ile prensipte anlaşma sağlandı. Konyaspor’da kalmak isteyen Veysel ve kaleci Oğuzhan’ın da yeni sezonda kadroda düşünüldüğü ve her ikisiyle de görüşmelerin sürdürüldüğü bildirildi.  Yeşil-beyazlı takımda, yabancı futbolcuların durumu da hafta sonuna kadar netleştirilecek. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, Poljac ve Milos kadroda tutulacak. Ücreti 600 bin lira dolayında olan Da Siva ise, 2 yabancı oynatılacağından dolayı büyük bir olasılıkla başka bir takıma verilecek. Bu arada, Mustafa Er’in bırakılacağı bildirildi. Öte yandan, Konyaspor’da dış transfer çalışmaları da teknik direktör Hüsnü Özkara’nın raporu doğrultusunda devam ediyor. Verilen bilgilere göre, golcü olarak Murat Hacıoğlu’nun düşünüldüğü ileri sürüldü. Diğer futbolcuların isimleri ise açıklanmadı. Ancak, Özkara’nın listesinin oldukça kabarık olduğu açıklandı.
Öte yandan, Konyaspor Başkan yardımcısı ve futbol şube sorumlusu Zeki Çimen, Hüsnü Özkara ile teknik direktör sorununu çözdüklerini ve bir sorunun olmayacağını belirterek, “Hocamızla Konyaspor’un hedeflerini ve geleceğini tartıştık. Belli bir noktada buluştuk. Hüsnü Özkara ile büyük ölçüde anlaşma sağladık. Bu hafta içinde resmi sözleşme imzalamayı planlıyoruz. Yeni yönetimde görev alması beklenen arkadaşlarımızla da son bir görüşme yapacağız. Bu konuda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri