Efeye ahde vefa ziyareti

Konya Güreşinde son yıllarda elde edilen başarılar ile birlikte, güreş camiasının gerçekleştiridiği sosyal faaliyetlerde diğer spor branşlarına örnek teşkil etmeye başladı.

Bu kapsamda sporcu, antrenör ve hakem olarak Konya ve Türk Güreşine güzel ve kalıcı hizmetleri ile spor kamuoyu tarafından her zaman takdir edilen ve halen İl Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Uluslar arası Güreş Hakemi olarak görevini yürüten Seyit Efe, antrenörlük döneminde bizzat kendisinin yetiştirdiği şampiyon güreşçiler tarafından evinde sürpriz bir şekilde ziyaret edildi. Seyit Efe’nin yetiştirdiği ve yaklaşık 6 senedir Kanada’da yaşayan Türkiye Şampiyonu Gençler Avrupa İkincisi milli güreşçi Ersin Çarşı’nın Konya’ya izinli olarak gelmesi vesilesi ile, Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı ve Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonu, Veteranlar Dünya İkincisi, Beden Eğitimi Öğretmeni ve Güreş antrenörü Kamil Mingan öncülüğünde oluşturulan ziyaret ekibinde yine Seyit Efe tarafından yetiştirilen  ve şu anda Gençler Güreş Milli Takım Antrenörü olarak başarılı bir şekilde görev yapan Türkiye Şampiyonu, milli güreşçi Bilal Demirhan, Türkiye Şampiyonu, Balkan İkincisi, milli güreşçi Ersin Çarşı, Türkiye Şampiyonu, Balkan İkincisi, milli güreşçi Hasan Bayraktar yer alırken, sürpriz bir şekilde kendisini ziyaret eski sporcularını bir anda toplu halde karşısında gören Seyit Efe, oldukça duygulu anlar yaşadı.

Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı ziyaret esnasında yapmış olduğu konuşmada “Konya İl Merkez Güreş Hakem Kurulu Başkanımız ve uluslar arası güreş hakemimiz sayın Seyit Efe hocamızı başarılı bir güreşçi, tecrübeli bir güreş antrenörü ve adaletin sembolü olmuş bir güreş hakemi olarak her zaman kendimize örnek aldık. Seyit Hocamızın yetiştirdiği burada bulunan ve bulunamayan sporcularımız, hocamızın gayret ve destekleri ile bugünlere gelmişlerdir. Ayrıca yeni  güreş hakemlerinin yetişmesi hedefi doğrultusunda bir çok faaliyetin gerçekleştirilmesinde katkıları olan ve neticede Konya’da güreş hakemliğinin ciddi manada kurumsallaşmasını sağlayan sayın Seyit Efe’nin güreş bilgi ve birikiminden en üst seviyede istifade etmekteyiz. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Antrenörlük yaptığı yıllarda Tek Meram sporda ki başarıların ve hafızalarda kalan güzel hatıraların dile getirildiği ziyaret esnasında eski sporcularına hitaben bir konuşma yapan Seyit Efe, “bir Antrenörünüz olarak, sizlerle her zaman gurur duydum. Sizlerle bir Antrenörden ziyade, ağabeyiniz yada  arkadaşınız olmaya çalıştım ve neticede Tek Meram Spor güreş takımı olarak güreşin destanını hep birlikte yazdık. Tabi bu anlamda orada hepimize büyük destekler veren Müessese Müdürümüz sayın Burhan Şahin’e ve emeği geçen değerli yöneticilerimize, özelliklede beni güreşçi olarak yetiştiren güreşin duayeni sevgili Duran Koçak hocamızla birlikte, Atasporumuza hizmet etmiş tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize  öncelikle Türk Güreşi adına minnet borcumuz vardır. Beni ziyaret ederek, sporda ahde vefa adına güzel bir örnek sergilediğiniz için hepinize teşekkür ediyor ve gözlerinizden öpüyorum” dedi.


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri