Efeler Belediye Meclisi’nde İmar Ve Mal Tartışması

14 maddelik gündemle toplanan Aydın Efeler Belediye Meclisi'nde, İmar Planı Tadilat Teklifleri ile ilgili komisyon kararlarının görüşüldüğü bazı imar dosyalarında tartışma yaşandı. Bazı meclis üyelerinin “Art niyet ararım” açıklaması...

14 maddelik gündemle toplanan Aydın Efeler Belediye Meclisi'nde, İmar Planı Tadilat Teklifleri ile ilgili komisyon kararlarının görüşüldüğü bazı imar dosyalarında tartışma yaşandı. Bazı meclis üyelerinin “Art niyet ararım” açıklaması meclisi gerdi. İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesi esnasında kabul dilen bazı dosyalar kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle oy çokluğuyla alındı.

Aydın Efeler Belediye Meclisi, başkan vekili Sümran Ünal başkanlığında toplandı. Komisyon kararlarının görüşülerek oylandığı meclis toplantısında bazı dosyaların kanunlara aykırı olduğu belirtildi. İmar planı tadilat teklifleri ile ilgili 9 adet dosyanın Meclis İmar Komisyonu’nca kabul edilen raporlarının oylandığı mecliste rant tartışması yaşandı. Söz alan meclis üyesi Gandeher İlhan, komisyon kararını eleştirerek, “Ben bunda art niyet ararım” dedi. Bir süre süren tartışma, gerekli izahatların yapılmasından sonra, Gandeher İlhan sözünü geri alınca, tartışma yerini sakinliğe bıraktı. Komisyon kararlarının kanuna uygun olması gerektiğini ancak, oylanan ve kabul edilen kararların yeniden oylayamayacaklarını belirten Sümran Ünal, Büyükşehir Belediye Meclisi ‘nde bu dosyalar için gerekli uyarıları yaparak düzeltilebileceğini söyledi. Devam eden oylama sonrası bazı dosyalar oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla alındı.

Mal tartışması

Gündemin 13. maddesinde yer alan “Aydın Efeler Belediye adına kayıtlı Kent Meydanı ve Kent Park alanında kalan taşınmazların Büyükşehir Belediyesi’ne devir hususu ile ilgili Meclis İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporları” görüşmesi de tartışmalara neden oldu. Bu madde görüşülürken söz alan meclis üyesi Afşin Burak Öztürk, mal paylaşımı dolayısıyla Fatih Pazar Yeri’nin kullanılamadığını iddia etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi’nin mal paylaşımını eleştiren Öztürk, “Aydın Büyükşehir Belediyesi bizde olanı bizden istiyor, biz veriyoruz. Ama biz bize ait olanı tasfiye komisyonundan istiyoruz., Büyükşehir Belediyesi’nden istemiyoruz. Büyükşehir’in bizden istedikleri her nasılsa meclis kararıyla bizden gidiyor ama bize ait olan yerler bize gelmiyor. Bizim sorunumuz bu. İkisi de aynı partiden ama sonuçta Efeler Belediyesi gelir anlamında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunu giderebilmesi için mülkiyetlere ihtiyacımız var. İstediğimiz şey, efeler belediyesine ait olan yerler de bize verilsin. Bizim derdimiz bu başka da bir derdimiz yok.” dedi.

Meclis toplantısı gündem maddelerinin oylanmasıyla sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri