Edirne’de Bando Eşliğinde Kan Bağışı Yapıldı

Edirne’de Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 188. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi’nin birlikte kan bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinliğin...

Edirne’de Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 188. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi’nin birlikte kan bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinliğin ilk gününde belediye bandosu çadırın önünde yerini aldı. Vatandaş ve yetkililer bandonun seslendirdiği birbirinden özel parçalar eşliğinde bağış yaptı. Bandodan ayrılan bazı müzisyenler de sedyelerin başına gelerek bağış yapanların istediği doğrultusunda eserler seslendirdi. İlk defa kan bağışında bulunan Enis Uğur Yıldız’ın uzandığı sedyenin başında gelen üç kişilik bando ekibi “Ramo Ramo” parçasını seslendirdi. Bir yandan kan veren Yıldız bir yandan da orkestraya kulak verdi. Hayatında ilk kez kan verdiğini belirten Enis Uğur Yıldız, ilk kanı orkestra eşliğinde verdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yıldız, "Kan vermek benim için daha da heyecanlı oldu. İhtiyacı olan insanlara gitmesi beni daha da mutlu eder. Sadece yabancı değil belki bizim tanıdığımıza da belki lazım olabilir. Herkesi kan vermeye davet ediyorum.” açıklamasını yaptı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, zabıta teşkilatının kuruluşunun 188. yıldönümü nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Belediye, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenlediklerini anlatan Tanrıkulu, vatandaşlara, "Kan verin, hayat kurtarın" çağrısında bulundu. Tanrıkulu, "Sadece ihtiyacımız olduğu zaman değil, her zaman kan vermeliyiz ki, bu konuda farkındalık oluşsun. Edirne halkı bu konuda çok duyarlı ama bu duyarlılığı daha da artırmamız lazım. O yüzden bugün ve yarın kan kampanyamız burada devam edecek. Herkesi kan vermeye bekliyoruz." dedi.

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, 55 kez kan bağışını yaptığını açıklayarak hem kendi sağlığı hem de bir hayat kurtaracakları için herkesi kan bağışı yapmaya çağırdı. Baştuğ, "Bütün vatandaşları gönüllü kan vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri