Edes Boyabat’ta Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Engelliler Destek Programı’nın (EDES) tanıtımı Boyabat’ta yapıldı. Engelli Bireylerin Yaşam Koşullarını İyileştirme Projesi adı altında yapılan tanıtım programına daire...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Engelliler Destek Programı’nın (EDES) tanıtımı Boyabat’ta yapıldı. Engelli Bireylerin Yaşam Koşullarını İyileştirme Projesi adı altında yapılan tanıtım programına daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sinop Valiliği’nin ortaklaşa yürüteceği proje, Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi ve Proje Koordinatörü Necat Demirbaş’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi, Sosyal Hizmetler Boyabat İlçe Müdürü Cihan Tosunoğlu, daire müdürleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Projedeki amaçlarının engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmek olduğunu belirten Proje Koordinatörü ve Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Necat Demirbaş, tüm Türkiye’de devam eden proje ile en ücra yerlerde bulunan engelli bireylere ulaşmak için sahaya ineceklerini söyledi. Proje kapsamında oluşturulan bir ekiple engelli bireylerin tespit edilmeye çalışıldığını kaydeden Demirbaş, "İlk etapta engelli bireylerin tespitini yapacağız. Daha sonra tespiti yapılan bireyleri sınıflandırarak ve onlara uygun projeler üreterek yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışacağız. Sinop ve Boyabat çevresinde yaptığımız inceleme ve araştırmalar sonucunda bu proje ile yaşam şartları iyileştirilecek çok sayıda engelli birey var. Bütün bu engelli bireylere ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi ise Boyabat’ta uygulanacak proje için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri