Eczacılar kendi oda binalarını yapıyor

5. Bölge Konya Eczacı Odasının yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Meram Yaka’daki Konya Eczacı Odası’na ait 5 bin metrekare arsaya yapılacak olan oda binası ve sosyal tesislerin yapımını ise Selçuk Ecza Deposu sahibi Ahmet Keleşoğlu üstlendi. Temel atma törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özge Songül, Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay ve Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer ile oda yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Konya Eczacı Odası Başkanı Tevfik Göçer, göreve geldiklerinden bu yana oda hizmet binasının daha iyi bir yere taşınmasına ilişkin çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bizden önceki dönemlerde bu arsa temin edilmişti. Şimdi Selçuk Ecza Deposu bize sponsor oldu. Hizmet binamızın kaba inşaatının tamamını yapacaklar. Selçuk Ecza Deposu’na ve Ahmet Keleşoğlu’na yaptığı desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah oda binamızı en kısa sürede hizmete açacağız” dedi.
Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay da Konya Eczacı Odası’nın kurulduğu ilk günden bu yana eczacılar için uygun bir ortamda bulunduğunu belirterek, “Odamız dönemin bize en uygun yeri olan İstanbul Caddesi üzerinde hizmetlerine devam ediyor. Fakat zaman değiştikçe şartlar da değişti. Oda hizmet binamızın bulunduğu yer iş yerlerinin daha çok işler hale geldiği bir yer oldu. Böyle bir dönemde hayırsever Ahmet Keleşoğlu elimizden tutarak, yeni hizmet binamızın yapılmasında öncülük etti. Oda binamızın Şubat ayı sonuna kadar hizmete açılmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sonay Gürgen ise Konya Eczacı Odası tarafından sunulan bu teklifin ardından Ahmet Keleşoğlu’nun kapılarını sonuna kadar açtığını bildirerek, “İnşallah hayırlı ve mübarek olur. Konya Eczacı Odası köklü geçmişi ile eczacılar için daha iyi hizmetler sunacaktır” diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da Ahmet Keleşoğlu’ndan övgü ile bahsetti. Ahmet Keleşoğlu ile yaptığı her sohbette kendisine bir şeyler kattığını söyleyen Prof. Dr. Okudan, “Ahmet Keleşoğlu, yaptığı yatırımlarla Selçuk Üniversitesi’nin amcası oldu. Türkiye’de 34 üniversiteden daha büyük bir kampüsü Selçuk Üniversitesi için kurdu. İlahiyat Fakültesi binası için de önümüzdeki günlerde çalışma başlayacak” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından yapılan dua ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri