Ece bebek ailesine teslim edildi

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde 'kötü muamele' gerekçesiyle 30 Ocak'ta ailesinden alınan ve bakıcı aileye verilen 6 aylık Ece Kışla'nın mahkeme kararıyla ailesine teslim edildi.

Gelsenkirchen-Buer Aile Mahkemesi'nde dün görülen 3 saat süren duruşma sonunda, hakim kararı daha sonra yazılı olarak aileye ulaştıracaklarını bildirirken nihai karar açıklanıncaya kadar bebeğin bakıcı ailede kalmasına karar verdi. Duruşma sonunda kızına kavuşamayan anne Yasemin Kışla, gözyaşları arasında mahkemeden ayrıldı. Mahkemenin kararı yazılı olarak aileye ulaştı. Yazılı karar, avukatlar tarafından Kışla ailesine iletildi. Yazılı kararda "Alman Gençlik Dairesi (jugendamt) Ece bebeği, en erken şekilde ailesine teslim etmelidir" ibaresi görüdü.

KARAR BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI

Sevindirici kararın aileye ulaşmasının ardından Ece Kışla'nın ailesi Ferhat ve Yasemin Kışla ve başından beri aileye büyük destek veren Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş ile birlikte Gelsenkirchen-Buer Gençlik Dairesi'ne koştular. Mesai bitimi gerekçesi ile gençlik dairesinin kapanması nedeniyle aile Ece bebeğe kavuşamadı. Ellerine mahkeme kararı ulaşan Kışla ailesinin bu sabah gençlik dairesinden Ece'yi teslim almayı gitti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri