Ebsiad 'Balkanlar' Konulu Fotoğraf Sergisi Düzenledi

Ege Balkan Sosyal Akademik İşbirliği Derneği (EBSİAD), İzmir Swiss Otel'de "Balkanlar" konulu bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Ege Balkan Sosyal Akademik İşbirliği Derneği (EBSİAD), İzmir Swiss Otel'de "Balkanlar" konulu bir fotoğraf sergisi düzenledi. Çok sayıda kişinin katıldığı açılışta konuşan EBSİAD Başkanı Burhan Güneş, "Osmanlı coğrafyasının hangi noktası üzerinde durursak duralım, orada mutlaka Osmanlı hoşgörüsünün farklılıkların hâmisi olduğunu görürüz. Farklılıklar bu bağlamda Osmanlı coğrafyasında, birbiriyle uyum içinde olan bir gökkuşağı görünümü sergilemiştir.
Günümüz Türkiye Cumhuriyeti, Balkanlar’da asırlar boyu düzen ve istikrar sağlamış olan güçlü ve gelenekçi bir imparatorluğun mirasçısıdır. Bu miras, tarihin ve kültürün giderek daha önemli hale geldiği günümüz dünyasında daha da sahiplenilmesi gereken bir değerler bütünüdür. Geçmişe dayalı köklü bağlarımızın olduğu Balkanlar, bugün için bile Türk kültür ve dilinin canlı bir şekilde yaşatıldığı bir sahadır. Osmanlının bölgeden çekilmesinden sonra bile Türk kültür ve diline duyulan ilgi, bu bölgeyle yeniden temasa geçmede genç Türkiye’nin elini güçlendirmektedir. Balkanlar Osmanlı hinterlandı olması, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olması, kültürel ve tarihi bağlarımızın olması sebebiyle günümüz Türkiye’si için stratejik bir sahadır." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri