Ebola'ya Yakalanan İspanyol Misyonerin Durumu Ağır

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’da misyonerlik yaparken Ebola virüsüne yakalanan İspanyol rahip Manuel Garcia Viejo, özel donanımlı askeri bir uçakla İspanya'nın başkent Madrid'e getirildi. III. Carlos Hastanesi’ne yatırılan 69 yaşındaki...

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’da misyonerlik yaparken Ebola virüsüne yakalanan İspanyol rahip Manuel Garcia Viejo, özel donanımlı askeri bir uçakla İspanya'nın başkent Madrid'e getirildi. III. Carlos Hastanesi’ne yatırılan 69 yaşındaki Viejo’nun durumunun ağır olduğu bildirildi.

İspanyol rahip Viejo’ya, Ebola tedavisinde faydası görülen ZMapp isimli ilacın dünya genelinde bitmesinden dolayı verilemediği ve alternatif tedavi yöntemlerinin uygulanacağı belirtildi.

Almanya’daki bir hastanede Ebola’yı yenen bir hastanın serumunun talep edildiği ve bunun Garcia Viejo’ya uygulanıp uygulanamayacağının yarın belli olacağı kaydedildi.

Liberya’da Ebola’ya yakalanan 75 yaşındaki Miguel Pajares adlı bir başka misyoner, hastalığa yakalanmasından 6 gün sonra aynı hastanede hayatını kaybetmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri