Ebola'nın Vurduğu Liberya'da Sağlıkçılara 'Greve Katılmayın' Uyarısı

Liberya hükümeti, Ebola salgınının yüzlerce can aldığı ülkede greve gitmeye hazırlanan hemşireleri ve hastane çalışanlarını uyardı. Ebola hastalarını tedavi ederken 100'den fazla meslektaşlarını kaybettiklerini söyleyen sağlıkçılar...

Liberya hükümeti, Ebola salgınının yüzlerce can aldığı ülkede greve gitmeye hazırlanan hemşireleri ve hastane çalışanlarını uyardı. Ebola hastalarını tedavi ederken 100'den fazla meslektaşlarını kaybettiklerini söyleyen sağlıkçılar ise en fazla 300 dolar olan maaşlarına ek olarak 700 dolar 'risk ücreti' istiyorlar.

Liberya Ulusal Sağlıkçılar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, hastaları tedavi eden tıp personelinin hastalığa yakalandığına ve büyük risk koşullarında çalışan üyelerine hak ettikleri ücretlerin verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Liberya Sağlık Bakan Yardımcısı Tolbert Nyenswah istenen ücreti hükümetin ödeyemeyeceğini, greve gidildiği takdirde şu ana kadar virüsle mücadeledeki kazanımların kaybedileceğini ve sonuçların hastalar açısından çok yıkıcı olacağını ifade ederek greve gidilmemesi konusunda uyardı.

Bu arada bugün için yapılan grev çağrısına bazı hemşirelerin uymadığı ve görevleri başında oldukları belirtildi.

Batı Afrika'da Mart ayında patlak veren Ebola virüsüden Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre şu ana kadar 4 bin 32 insan hayatını kaybetti. Liberya ise 2 b,n 316 kayıpla salgının en yıkıcı etki yaptığı yer.

Liberya sağlık çalışanları 'risk ücreti' yanında, virüsten korunmak için gerekli olan eldiven, gözlük, bot gibi bütün koruyucu giysilerin sağlanmasını talep ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri