Ebola Virüsü Şüphesiyle Hastaneye Getirilen Kadın Taburcu Oldu

Türk Hava Yolları’nın (THY) Lagos-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağında rahatsızlanıp ‘ebola virüsü’ şüphesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan kadın taburcu edildi. Sıtma teşhisi konulan Stella...

Türk Hava Yolları’nın (THY) Lagos-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağında rahatsızlanıp ‘ebola virüsü’ şüphesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan kadın taburcu edildi. Sıtma teşhisi konulan Stella Omorowa (34) isimli kadın, tedavisinin ardından ülkesine gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Stella Omorowa ile 4 yaşındaki çocuğu, hastaneden saat 06.30 sıralarında taburcu edildi. Hastane yönetimi, Stella Omorowa’ya çiçek, oğluna ise oyuncak hediye etti. Hastane personelinin uğurladığı Stella Omorowa ile çocuğunu Türk Hava Yolları personeli özel bir minibüsle almaya geldi.

Açıklama yapan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doktor Ömer Sarılar, “Hasta, salı günü saat 10.30 civarında havaalanında yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle uçaktaki kabin görevlilerine başvurmuştu. Bayan Stella Omorowa’da yüksek ateş ve kusması görülünce, Afrika’dan gelen bir yolcu olması ve 'ebola' salgını nedeniyle normal zamanda, belki de haber olmayacak bir şekilde kaptan pilotun iniş yapmasıyla beraber havaalanından alındı. Çocuğuyla beraber Haseki Hastanesi Enfeksiyon bölümüne intikal ettirildi. Milyonda bir şüphe de olsa bunu düşünmek zorundaydık. Sağolsun bakanlığımız tüm kurumlarıyla beraber çok aktif bir şekilde çalışarak ilk 6 saat içinde sıtma olduğu teşhisini koyduk. Gerçi sıtmayla beraber ebola virüsünün pek muhtemel olmadığı söyleniyor. Ama biz buna rağmen yine de salı akşamı saat 17.00 gibi kan alındı. Kan tahlilleri Almanya’da referans değeri yüksek bir laboratuvara kargoyla yollandı. Dünyanın hangi havaalanında olursa olsun, aynı önlemlerin tüm dünyada alınacağını söyledik. Kendisi Fransa’da yaşayan bir Nijerya vatandaşıdır. Türkiye’ye ilk gelişi. Ama bugün itibariyle ülkemizden gayet mutlu ve mesut ayrıldığı için kendisini tekrar Türkiye’ye tatil için davet ettik.” dedi

Tedaviyi yapan Doktor Filiz Pehlivanoğlu ise “Hasta geldikten sonra izole ettik. Hastanın ilk ateş atağıyla birlikte aldığımız kan yaymasında sıtma paraziti gördük. Sıtma tedavisine hemen başladık. Tedavisi devam ediyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri