Ebola Vakalarında Ölüm Oranı Yüzde 70’e Yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemde Ebola hastalığına yakalananların yüzde 70'inin vefat ettiğini açıkladı. DSÖ verilerine göre, daha önce bu oran yüzde 50’ler seviyesinde idi.Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen DSÖ Genel...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemde Ebola hastalığına yakalananların yüzde 70'inin vefat ettiğini açıkladı. DSÖ verilerine göre, daha önce bu oran yüzde 50’ler seviyesinde idi.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Bruce Aylward, önümüzdeki 2 ayın hastalıkla mücadelede kritik önemi haiz olduğunu dile getirdi. Aylward, bu süre içinde dünyanın mücadeleye gereken desteği vermemesi durumunda hastalığın hızla yayılabileceğini dile getirdi. “Son 4 haftadır, her hafta bin yeni vaka ile karşılaşıyorduk.” diyen Dr. Aylward, önlemler alınmaması durumunda haftada 5 ila 10 bin yeni vakanın söz konusu olacağını dile getirdi.

Bu arada Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, 16 üyesinin Ebola hastalığına yakalandığını ve bunlardan 9’unun hayatını kaybettiğini açıkladı.

DSÖ verilerine göre şu ana kadar 8 bin 914 kişi Ebola’ya yakalandı. Bunlardan 4 bin 447 kişi hayatını kaybetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri