Ebola İçin Sivas Devlet Hastanesi Referans Hastane Olarak Belirlendi

Afrika’da yaklaşık bin kişinin ölümüne sebep olan ebola virüsünün hızla yayılması nedeniyle harekete geçen Sağlık Bakanlığı, şüpheli vakalara karşı önlemler aldı. Bakanlık, bir çok ilde olduğu gibi Sivas Devlet Hastanesi’ni...

Afrika’da yaklaşık bin kişinin ölümüne sebep olan ebola virüsünün hızla yayılması nedeniyle harekete geçen Sağlık Bakanlığı, şüpheli vakalara karşı önlemler aldı. Bakanlık, bir çok ilde olduğu gibi Sivas Devlet Hastanesi’ni de ebola vakalarıyla ilgili referans hastane olarak belirledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Uzm. Dr. Yavuz Orak, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararı doğrultusunda ebola hastalığına karşı vaka tanımları, korunma, numune alma ve seyahatle ilgili önlemlerin belirlendiğini söyledi. Bu kapsamda Sivas Devlet Hastanesi’nin referans hastane olarak belirlendiğini vurgulayan Orak, “Ambulanslarda şüpheli vakaların nakli için sıvı geçirmez önlük ve tulum, koruyucu gözlük, yüz kalkanı/siperi, N95 maske, cerrahi maske, su geçirmez ayak koruyucu, alkol bazlı el dezenfektanı hazır bulundurulacak. Ayrıca hastanedeki tüm sağlık personeli hastalıkla vaka tanımları, korunma, numune alma konusunda bilgilendirilecek. Konuyla ilgili her türlü tedbir alınacaktır.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri