e-ticaretin cazibesi artıyor

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, e-ticaretin, pandemi ile sağlık ve hijyenik koşulların sağlanması, yoğun çalışma hayatı, kentleşmenin etkisi gibi belirli başlı nedenlerden dolayı tüketicilerin dikkat

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, e-ticaretin, pandemi ile sağlık ve hijyenik koşulların sağlanması, yoğun çalışma hayatı, kentleşmenin etkisi gibi belirli başlı nedenlerden dolayı tüketicilerin dikkatini çektiğini ve avantajlar sağladığını vurgulayarak, özellikle hızlı ve pratik olmasının, e-ticaret sitelerinin en önemli avantajlarından biri olarak gösterilebildiğini belirtti.

Doç. Dr. Dağlı, geleneksel ticaretten farklı olan e-ticaretin günümüzde çok tercih edilmesinin nedenlerine dikkati çekerek, "E-ticaret, günümüzde pandemi ile birlikte sağlık ve hijyenik koşulların sağlanması, sosyal mesafenin alışveriş merkezlerinde korunabilmesinin imkansızlığı, yoğun çalışma hayatı, kentleşmenin etkisi, ulaşım problemlerinin ortaya çıkması gibi belirli başlı nedenlerden dolayı tüketicilerin dikkatini çekmekte ve onlara avantajlar sağlamaktadır. Özellikle hızlı ve pratik olması, e-ticaret sitelerinin en önemli avantajlarından biri olarak gösterilebilmektedir." değerlendirmesini yaptı.

E-ticaret sitelerinin avantajlarının olmasının yanında dezavantajlarının da bulunduğunu aktaran Doç. Dr. Dağlı, şöyle devam etti: "Özellikle güven problemi en dikkat çeken sorundur denilebilmektedir. Güven sorunu ve hesap verilebilirlik aslında dijital iletişim ve dijital reklamcılık için en önemli konuların başında yer almaktadır. Bu bağlamda da dijital reklam platformları ve e-ticaret sitelerinde yer alan markaların marka imajı ve marka konumlandırması ve prestiji oldukça önemsenmektedir. İlk sıralarda, tüketicilerin söz konusu sitelere duydukları güven gelmektedir. Alışverişin kolaylığı, kargonun teslim edilme süreci ve satış sonrası hizmetlerin de tüketici beklentilerini karşılar bir biçimde olması da bir o kadar önemlidir."

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri