e-Ticaret sektörü gelecek yılın "ciro" hedefinde çıta yükseltti

ETİD Başkanı Çevikoğlu, e-ticaret sektöründe 1,5 trilyon lira olan yıl sonu hedefini kasım kampanyalarıyla büyük ölçüde yakaladıklarını belirterek, "Gelecek yılki ciro hedefini ise e-ihracatın da katkısıyla 2,7 trilyon lira olarak belirledik." dedi.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, AA muhabirine, e-ticaret sektöründe bu yıl yaşanan gelişmelere ve gelecek yıl hedeflerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sektörün her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getiren Çevikoğlu, özellikle salgın döneminde insanların e-ticaret sitelerinden alışveriş yapma kolaylığına alışmalarının bunda etkili olduğunu söyledi.

Çevikoğlu, düzenlenen alışveriş kampanyalarına işaret ederek, "e-Ticaret sektöründe bu yıl için belirlenen 1,5 trilyon liralık ciro hedefi kasım kampanyalarıyla büyük ölçüde yakalandı. Yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek son kampanyalarla 2023'ü 1,6 trilyon liranın üzerinde ciroyla kapatmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de e-ticaret sektöründe uygulanan kampanyaların yabancı ülke menşeli olduğuna dikkati çeken Çevikoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın birçok yerinde 'ekonomiyi canlandırmak' adına yapılan 'Black Friday' Kuzey Amerika'dan ithal ettiğimiz bir gün. '11.11' ise Uzak Doğu temelli alışveriş günüdür. PttAVM tarafından aralık ayının son haftası yapılan 'Yılın Son Pazarı Türkiye'nin Pazarı' kampanyası, Türkiye'ye özgü yerel bir kampanyadır. O yüzden bizim için önemli. 31 Aralık'ta sona erecek kampanyayla firmalara ellerindeki stokları eritme, vatandaşlara da ihtiyaçlarını daha uygun fiyata alma imkanı sağlanacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri