E-ticaret Sektörü Büyüdü, Sanal Alemde Yüzde 100 Stokla Pırlanta Satıyorlar

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünya e-ticaret hacmi 10 trilyon dolara ulaştı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünya e-ticaret hacmi 10 trilyon dolara ulaştı. Sadece ABD’nin e-ticaret hacmi 3,7 trilyon dolar. Türkiye’nin e-ticaret hacmi ise son 6 yılda yüzde 800 büyüdü.

    'www.topazpirlanta.com' e- ticaret mağazasının tanıtımı Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Toplantıda e- ticaret konusunun günden güne önem kazandığını ifade eden Gemolog Aykut Özkocaer, "Hepimizin bildiği üzere internet ve e- ticaret hızla yaygınlaşıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya e-ticaret hacmi 10 trilyon dolara ulaştı. Sadece ABD’nin e-ticaret hacmi 3,7 trilyon dolar. Türkiye’nin e-ticaret hacmi ise son 6 yılda yüzde 800 büyüdü. Bu aynı zamanda, Türkiye’de e-ticaretin son 6 yılda tüm sektörlerden daha hızlı büyüdüğü ve yaygınlaştığı anlamını da taşıyor." diye konuştu.

    Topaz Pırlanta’nın 20 yılı aşkın süredir mücevher sektöründe hizmet verdiğini ifade eden Aykut Özkocaer, bugüne kadar perakende satışa girmeyerek, sektördeki farklı firmalara üretim yaptıklarını söyledi. Edindikleri deneyilme 2013 Haziran ayından itibaren ‘Topaz’ markası ile kendilerine ait koleksiyonlar üreterek e-ticaret mağazası açtıklarını anlatan Özkocaer şunları kaydetti: "Bugüne kadar firmalar fiziki mağaza yapılanmasıyla marka oluştururken biz Topaz olarak ülkemizde ve dünyada gelişen E-ticaret alanında markalaşma yolunda farklı bir strateji izledik. Bu yolla Topaz Pırlanta’ nın koleksiyonuna, sadece büyük şehirlerde değil, Türkiye’nin her noktasından üstelik evlerinden ve işyerlerinden ya da mobil olarak ulaşılabilir olmayı hedefledik. Uyguladığımız fiyat ve satış politikasıyla da pırlantanın zor ulaşılabilir olduğu imajını değiştirmek istiyoruz. E- ticaret portalında yer alan her ürünün yüzde 100 gerçek stoku bulunuyor. Sektörümüzdeki diğer satış siteleri ise genelde gelen siparişe göre üretim yapmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla üretim aşamasında altın ve taş ağırlıkları değişkenlik gösterdiği için, kendilerinin de belirttiği gibi, sipariş verilen ürünle, üretilen ürün arasında yüzde 5’lik farklılıklar oluşabilmektedir. Topaz ise bunun önüne geçebilmek için sadece elinde stoku bulunan ürünleri satışa sunmaktadır. Başlattığımız diğer bir ilk ise e-ticaret alanında oluşturduğumuz hediye seçme yazılımıdır. Hepimizin bildiği gibi pırlanta genellikle erkekler tarafından kadınlara alınan bir hediyedir. Dolayısıyla erkeklerin seçim konusunda ne kadar zorlandığını bildiğimiz için onlara yardımcı olacak bir program tasarladık."

    Aykut Özkocaer, sektörde iç pazarda 5 binden fazla üreticinin ve 40 binden fazla perakendecinin yer aldığığını dile getirdi. Sektörün 400 bin kişiye istihdam sağlaması açısından da ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağladığını belirten Özkocaer, "Dünyada sektörün pazar büyümesi yıllık ortalama yüzde 20 civarında devam ediyor. Türkiye’de ise mücevher sektörünün büyüklüğü yıllık 1 milyar dolar civarında. Tüm bu bilgilere ek olarak da dünyada bugün 2,5 milyar internet kullanıcısı bulunduğunu ve sektörümüz ile e- ticaret kavramının bütünleşmesinin çok önemli olduğunu belirtmeliyim." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri