E-Devlet'e girip bunu mutlaka kontrol edin

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için SGK'dan gelen açıklama heyecana neden oldu. Vatandaşların alacakları birikirken, e-Devlet’ten bu parayı sorgulamak adına açıklama yapıldı.

Milyonlarca vatandaş, devletin sağladığı çeşitli haklar ve yardımlarla destekleniyor. Ancak, birçok kişi bu haklar ve ödemelerle ilgili yanlış bilgilere sahip olabiliyor. Örneğin, ölüm parası adı altında verilen yardımın, yalnızca en büyük çocuğa verildiği düşünülüyor. Oysaki bu yardım, tüm çocuklara eşit olarak dağıtılıyor ve her birinin hesabına ödeme emri şeklinde yatırılıyor. Bu tür hakların takibi ve ödemelerin zamanında alınması önem arz ediyor.

Ayrıca babası vefat eden kız çocukları, evlenirken SGK'dan çeyiz parası ödemesi alabiliyor. Yeni doğum yapan çalışanlara ödenen süt parası ve bakıcı parası gibi ödemeler de atlanmaması gereken destekler arasında yer alıyor.

E-DEVLET'E GİRİP ALACAKLAR ÖĞRENİLEBİLİR

Vatandaşlar, bu tür haklarını öğrenmek ve takip etmek için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr internet sitesini veya mobil uygulamasını kullanabilirler. SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama bölümünden, ödemeler ve yardımlarla ilgili bilgilere kolaylıkla ulaşabilirler. Düzenli olarak bu sayfayı kontrol etmek, vatandaşların haklarından tam anlamıyla yararlanmalarına yardımcı olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri