Dyp: Türkiye Değil, Sadece Ak Partililer Kalkınıyor

DYP Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, Türkiye’nin değil, sadece AK Partililerin kalkındığını söyledi.

DYP Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, Türkiye’nin değil, sadece AK Partililerin kalkındığını söyledi.
Çetin Özaçıkgöz, yaptığı değerlendirmede, Başbakan’ın “Türkiye’nin milli gelirinin son 10 yılda 3 misli büyüdüğü” iddiasını hatırlatarak, “AK Parti ülkeyi propaganda ve illüzyon ile yönetiyor.” ifadesini kullandı.
Türkiye’de milli gelirin son 10 yılda 3 misli yani yüzde 300 falan artmadığını, 10 yıldaki milli gelir artışımız sadece yüzde 63 olduğuna dikkat çeken Özaçıkgöz, şunları kaydetti:
“Milli gelir artışları, ekonomik büyüme oranları, sabit rakamlar üzerinden hesaplanır. Yani 10 yıl evvelki rakamlar sabit tutularak yıllık büyümeler hesaplanır ama Başbakan yıllık fiyat artışlarını büyüme olarak kabul ederek hesaplama yapıyor. Bu da yetmiyormuş gibi özelleştirmeden elde edilen gelirleri ve ithalattan alınan vergileri de toplayarak hayali büyüme rakamları ortaya atıyor. Yani aslında Türkiye’nin kalkındığı falan yok, kalkınan sadece kendileridir.”

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR YILLIK KAÇ DOLAR”

Özaçıkgöz sözlerini, “Dolar kuru düşükken, Başbakan her fırsatta kişi başına düşen yıllık milli gelirin on bin doları geçtiğini söylüyordu. Tabi bunu dolar kuru düşükken söylüyordu. Dolar müdahalelerle düşük tutulamadı ve bir anda patladı. Şu andaki kur ile kişi başı yıllık milli gelir kaç dolar? Neden şu anda açıklanmıyor? Neden açıklanmadığının cevabı, AK Parti’nin illüzyon ve propaganda çalışmalarında saklı.” diye tamamladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri