Düzkaya: Önemli olan takım olabilmek

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, son haftalarda iyi bir çıkış yakaladıklarını ve Galatasaray maçına kazanmak için çıkacaklarını belirterek, "Rakibimize saygımız var. Ama yükselen grafiğimize devam etmek için ne pahasına olursa olsun Galata
BU MAÇI KAZANMAMIZ LAZIM

Son haftalarda iyi bir çıkış yakaladıklarını ve yakalanan bu çıkışta oyuncuların performanslarının devamını görmek adına Galatasaray karşılaşmasının çok önemli olduğunu ifade eden Mustafa Düzkaya, “Antalyaspor karşılaşması bizim için geride kaldı. Şimdi önümüzde Galatasaray karşılaşması var. Bu maç bizim için Ankaragücü karşılaşması ile başlayan çıkışımızın takımımızın oynadığı oyunla ilgili gösterilen performansın devamını görmek açısından çok önemli. Ayrıca son haftalarda biz kazandıkça rakiplerimizin de kazanmaları rahatlamak için bize gerekli olan puanların henüz toplanmadığını gösteriyor. Galatasaray’ın son iki hafta üst üste hem deplasmanda hem de içeride mağlup olması bizim için bir handikap. Bu tür büyük takımların tökezlemesi fazla uzun sürmüyor. Rakibimiz hafta içinde hoca değişikliğine gitti. Ama biz takımımıza güveniyoruz. Gerçekten iyi bir ivme kazandık. Özellikle yeni oyuncuların katılımıyla uyum açısından da son derece iyi bir çıkış yakaladık. Galatasaray karşılaşmasından iyi bir netice alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

OYUNCULARIMIZIN GÜVENİ ARTI

Son 4 maçta alınan 7 puanın ve devre arasında takıma dahil olan futbolcuların çabuk adaptasyon sağlamalarının gelecek adına umutla bakılmasına sebep olduğunu da sözlerine ekleyen Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, “Oyuncularımızın kendilerine olan güveni bir kat daha artmış durumda. Bu bizi ve oyuncularımızı gelecek adına umutlandırıyor. Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu olarak ben sezon başından beri oyuncularımıza güvendiğimi söyledim. Takımımıza yeni katılan oyuncularında özellikle ligde oynayan oyuncular olması, takıma çabuk adapte saplamaları bizim ileriye iyi bakmamız ve tehlikeli bölgeden bir an önce çıkıp, daha iyi bir konuma gelmemiz adına bize de umut verdi. Her maçın farklı zorlulukları var. Özellikle Galatasaray müsabakasının çok zor geçeceğine inanıyorum. Ama inşallah iyi bir netice alacağız” diyerek,  rakipten çekinmediklerini vurguladı.

FİZİKSEL OLARAK ÇOK DAHA İYİYİZ

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, ağır saha şartlarında oyuncuların fizik gücünün ön plana çıktığını belirterek, “Kış şartlarında Türkiye genelinde sahalar ağırlaştığı zaman oyuncuların fiziki kalitesi ortaya çıkıyor. Galatasaray büyük bir takım, bunun yanı sıra teknik özellikleri de çok yüksek oyuncuları var. Bizim takımımızda özellikle son dönemde hem fiziksel hem de teknik olarak bayağı iyi bir konuma geldi. Bunu kesinlikle herkesin kabul etmesi gerekir. Galatasaray sadece bize karşı değil, Anadolu takımlarına karşı üstünlüğü olan takım. Ama takım olamadığınız zaman bunun bir önemi kalmaz. Önemli olan takım olabilmek. Biz takım olma adına iyi sinyaller veriyoruz. Takım olduğunuz, sahada gerekli mücadeleyi verdiğiniz zaman, bu ağır saha şartlarında bile takımızın performansı gün geçtikçe yükseliyor. Özellikle Denizlispor karşısında 10 kişi olmamıza rağmen, yoğun yağmur ve ağır saha şartlarında müthiş bir tempoyla oynadık. İnşallah bu tempoyu yakaladığımız zaman bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok. Taraftara çok ihtiyacımız var. Taraftarımız takımına güvenmeye başladı. Güvenle beraber son dönemler özellikle sahamız doluyor ve gerekli destek veriliyor. İnanıyorum ki Galatasaray karşılaşmasında da stadyumu dolduracaklar. Onların coşkulu desteği ile Galatasaray karşılaşmasından iyi bir sonuçla ayrılan taraf biz olacağız” diyerek sözlerini noktaladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri