Düzgünler Plastik'te iş barışı sağlansın

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret etti.

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Şuayip Koçak, Düzgünler Plastik’te çalışan Petrol-İş Sendikalı 5 işçinin iş akdinin feshedildiğini ve buna tepki göstermek amacıyla fabri önünde açıklama yaptıklarını söyledi. Amaçlarının fabrikayı kötülemek ya da eleştirmek olmadığını ifade Gül, sadece bu sorunu yapıcı yollarla gidermeye çalıştıklarını söyledi. Ortada yanlış anlaşılmanın olduğunu ve sendikalaşmanın çalışma hayatıyla ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade etti.

Sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini kaydeden Gül, "8 Nisan'da örgütlenme sürecini tamamladık ve 12 Mayıs'ta toplu sözleşme hakkı aldık. Fabrika yönetimi bu çalışmayla ilgili işçilere bir baskı kurmadı ama sonradan çeşitli bahaneler ile işçiler işten çıkartıldı. 5 arkadaşımız işsizlik sigortasından da yararlanamıyor. Bunru sendika olarak doğru bulmadığımızı ilettik. İş barışını sağlamak amacıyla basın açıklaması yaptık. İş barışı sağlanmazsa tekrar yapıcı bir şekilde tepkimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri