Düzeltme - Ak Parti'deki Bayramlaşmada Tezkere Ele Alındı

Sayın Abonemiz, Haberde Yasin Aktay'ın görevi sehven 'Başbakan Yardımcısı' olarak yer almıştır. Doğrusu 'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı' olacaktır. Haber düzelterek tekrar servis edilmiştir. Saygılarımızla.AK Parti'de, muhalefet partileri...

Sayın Abonemiz,

Haberde Yasin Aktay'ın görevi sehven 'Başbakan Yardımcısı' olarak yer almıştır. Doğrusu 'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı' olacaktır. Haber düzelterek tekrar servis edilmiştir. Saygılarımızla.

AK Parti'de, muhalefet partileri ile yapılan bayramlaşma töreninde Suriye, Irak'ta yaşanan sorunlar, mülteci problemlerine değinildi. Suriyeli mültecilerin bir şekilde ülkelerine gönderilmesi vurgulanan tezkere konusunun da ele alındığı bayramlaşmada MHP heyeti, hükümet çıkardığı için değil, ülke güvenliği için tezkereye 'evet' onayı verdikleri vurgusunu yaptı.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan bayramlaşmanın ilki ana muhalefet partisi CHP ile oldu. CHP heyeti saat 10.00 sularında AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. İktidar partisinde bayramlaşma için gelen davetlileri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kahraman Milletvekili Sevde Beyazıt, Kadın Kolları Dış İlişkiler Kolu Başkanı Meryem Göka, Gençlik Kollarından Murat Ceylan, AK Parti Halkla İlişkiler Sorumlusu Hüseyin Tutar karşıladı.

CHP'den bayramlaşma için gelenler arasında Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclis Üyesi Selin Sayek Böke, Parti Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Parti Meclis Üyesi Gül Çiftçi, CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyesi Elfin Tataroğlu vardı. Bayramlaşmanın ardından CHP'li Böke, bayramlaşmanın çok güzel bir gelenek olduğa değinerek, bunu çok önemsediklerini ifade etti. Böke, güçlü bir demokrasi için emin adımlarla yürünmesi gerektiğini vurgulayarak, "Önemsiyoruz, bireyin merkezde olduğu insan için barış huzur kardeşliğin anımsanmasını çok önemsiyoruz." dedi.

Yasin Aktay ise bayramlaşmanın önemi üzerinde durdu. Aktay, "Bayram geldiğinde şöyle bir duruyoruz. Hepimiz aynı dünyaya kapanıveriyoruz. İnsan olduğumuzu hatırlıyoruz. Kurban Bayramı köklü bir gelenek. İnsanın ilk atasından gelen bir gelenek. Kurbanlar insanların ilk ayrışmasının da hikayesi. Kurban, yakınlaşmak olduğundan insanın da yakınlaşması gerekiyor." diye konuştu.

'HÜKÜMET ÇIKARDIĞI İÇİN DEĞİL ÜLKE GÜVENLİĞİ İÇİN TEZKEREYE 'EVET' DEDİK'

MHP heyetinin ziyaretinde ise tezkere ve bölgesel sorunlar ele alındı. MHP'den bayramlaşma için gelen heyet de Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Duman, MHP MYK Üyesi Halil Öztürk bulundu.

Karakaya, ilettiği bayram tebriğinin ardından Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan sıkıntılara değindi. İslam coğrafyası içinde bulunan sorunların son bulması temennisinde bulunan Karakaya, "Hayırlara vesile olmasını diliyoruz." diyerek, Irkçılığın ve mezhepçiliğin Ortadoğu'da ciddi sorunlar doğurduğuna işaret etti. Karakaya, toprakların korunmasının öneminin altını çizdi ve İslam'ın özüne uygun bir yaşamın coğrafyada kendisini göstermeyi arzuladı.

"Bunun da bir sebebi var. Buna da inanıyoruz." ifadelerini kullanan Karakaya, tezkere konusuna da değindi. MHP'nin önemli konularda hassas bir çizgi benimsediğinin altını çizen Karakaya, şunları kaydetti: "Biz bu konuyu özellikle, dış mesele olduğundan hükümet meselesi olarak görmüyoruz. Türkiye'nin gücü olarak görüyoruz. TSK'nın elinin kolunun bağlı olmasının kimseye faydasının olmayacağı düşüncesinden yola çıkarak evet yönünde kararlılığımızı ortaya koyduk. Tezkerenin olmamasının ciddi riskleri var. Evetin de ciddi riskleri var. MHP olarak tezkerenin çıkmasından doğacak riskleri de sorumlu muhalefet partisi olarak gündeme getirdik. Uygulamada gördüğümüz hataları gündeme getireceğiz. Zaman zaman farklı değerlendirmeler olabiliyor. Hükümetin getirdiği tezkereden öte, ülkenin ulusal güvenliği ile ilgili ne anladığımızı değerlendirdik. Bu coğrafyada Türkiye'nin aktif olması gerekiyor. Zaten geçmişteki en büyük sıkıntılardan biri o."

Aktay ise konuşmasında, Osmanlı ve Selçuklu döneminde bir araya gelmesi imkansız gibi gösterilen insanların uzun yıllar bir arada yaşadığını aktardı. Ülkelerin toprak bütünlüğünü önemsediklerini vurgulayan Aktay, şunları kaydetti: "İnsanların bir arada yaşamasını engelleyecek bir ortamdayız. Bölgemizde çok daha aktif olmamız gereken bir süreç var. MHP'nin tezkereye destek vermesi bir siyasi olgunluk göstergesidir. Biz, ayrıca MHP'nin bu tutumunu takdir ettik. MHP'yi bu olgun tavır dolayısıyla tebrik ediyoruz."

MÜLTECİ SORUNU

AK Parti'ye gelen Saadet Partisi heyetinde ise Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, SP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ali Vural ve Ömer İren vardı. SP heyetine başkanlık yapan Erbaş, Türkiye'nin sorunlarına değindi. Türkiye'nin en büyük esas sorunun 2 milyona yakın Suriyeli'nin Türkiye'ye gelmesi olduğunu vurgulayan Erbaş, BM'nin bu konuda Türkiye'ye yardım etmediğini hatırlattı. Sığınmacıların bir şekilde anavatanına gönderilmesi gerektiğini ifade eden Erbaş, "Tampon bölge meselesi ve uçuşa yasak bölge Türkiye'nin meselesi. Ekonomik yükümlülük var. Nasıl ikna edilecek. Nasıl gönderilecek bu mülteciler? Esed ile bir şekilde barış yollarını aramak gerekiyor. Böyle devam edersek, devamlı kanayan bir yara olacak. Dünyanın hiçbir ülkesi bizimki kadar sıkıntılı değil." ifadelerini kullandı.

AK Partili Aktay ise mülteci sorununun insani bir sorun olduğunu dile getirerek, insanların kaçarak Türkiye'ye geliyorsa, bunun tarihten ve gelenekten gelen tavırdan kaynaklandığını vurguladı. Mülteciler arasında çeşitliliğin çok fazla olduğunu vurgulayan Aktay, şöyle konuştu: "Madem can havli ile geldiler. Kapımızı açarız. Biz bunu planlamış olsaydık, ne kadarını ağırlayabiliriz dediğimizde 100 bin kırmızı çizgiydi. Mevzu insanı değerler olduğundan Allah kapasitenizi de artırıyor. Kendi ülkelerindeki sorunun çözülmesini arzu ederiz. 2 milyona yakın insan sayısı olağanüstü bir rakam. Türkiye'ye hayranlıkla bakıyorlar. Türkiye'nin misafirperverliği. İnsanlığın ders alması gerek. AB, bu işe el atmak istedi. 17 bin kişiyi kabul etti."

AK Parti'ye bayramlaşma için gelecek diğer partiler ise DSP, DP, BBP. Bu bayramda HDP heyeti ile bayramlaşma yapılmıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri