Duygulandıran yarışma

İstiklal Marşını Güzel Okuma ve Resim Yarışmasının sonuçları açıklandı. Öğrencilerin duygulandıran yarışı davetliler tarafından büyük beğeni topladı


Selçuklu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mehmet Akif’i Anma ve İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması” ödül töreni Alaaddin Nikah Salonunda yapıldı. Programa Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu ve Ali Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Kabakçı, siyasi parti temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, oda başkanları, mahalle muhtarları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Yarışmada derece alan öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmada İlköğretim kategorisinde birinci A. Hazım Uluşahin İlköğretim Okulu öğrencisi Saliha Kartal, ikinci Barbaros İlköğretim Okulu öğrencisi Alperen Bağcalı, üçüncü Öğretmen Fethiye Onsun İlköğretim Okulu öğrencisi Şevval Ersoy oldu.
Orta öğretim kategorisinde birinci Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Dilara Coşar, ikinci Adil Karaağaç Lisesi öğrencisi Aydın Tan Tilkan, üçüncü Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem M. Özdeniz oldu.
Ödül töreninden sonra Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatı konulu sunum gösterildi.
İSTİKLAL MARŞI RESİM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimleri İstiklal Harbi Şehitliğinde sergilendi.
Sergiye; Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Konya Milletvekili Ali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, gaziler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Protokol üyeleri sergide yer alan resimleri tek tek gezerek öğrencileri tebrik etti.
“ÖLÜME GÜLÜMSEYENLER” SAHNELENİYOR
Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından geçtiğimiz yıllarda “Adı Mehmet” adıyla sahnelenen ve çok büyük ilgi gören tiyatro oyunu bu yıl “Ölüme Gülümseyen” ismiyle sahneleniyor. Senaryosu Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından yazılan 2 perdelik oyunda 17 oyuncu rol alıyor. Konevi Kültür Merkezi’nde 16-18 Mart 2010 tarihleri arasında sahnelenecek oyun ücretsiz olarak izlenebilecek. Oyunda, Türk milletinin tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşı’nda Kınalı Ali, Maraşlı Yusuf ve Hasan Ethem gibi binlerce Mehmet’in Çanakkale’yi geçilmez yapan kahramanlıkları anlatılıyor.
Konevi Kültür Merkezi(KKM) Tiyatro Topluluğu tarafından KKM’de sahnelenecek oyunun seansları şöyle: 16 Mart 2010 Salı: 20.00, 17 Mart 2010 Çarşamba: 14.00 / 20.00 ve 18 Mart 2010 Perşembe: 14.00 / 20.00
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri