Duygulandıran yardım

Hocacihan Saray Mahallesi Kuran Kursunda eğitim gören minik yürekler Somalide ki kardeşlerine karne hediyesi olarak aldıkları kelebek şekerleri ile harçlıklarını gönderdi

Kendi aralarında topladıkları harçlıkları ile karne hediyelerini öğretmenlerinin aracılığı ile Dost Eli Derneği yetkilisine teslim ettiler. Kurs öğretmenleri miniklerin kendileri tarafından gelen bu teklif karşısında çok duygulandıklarını ifade ederek,”Bizlerde yavrularımızın paylaşma duygularını kuvvetlendirmek ve yardım isteklerini artırmak için böyle bir karar aldık. Somali’deki çocuklarımızın acılarını yüreğimizde hissediyoruz bu nedenle Somali’de bir yavrumuzun karnının doymasına vesile olursak ne mutlu bize. Müslüman ülkelerde insanların gerek kıtlıktan gerek baskılardan zulüm altında yaşam savaşı verirken bizler buna tabi ki kayıtsız kalamazdık. Bu duygular ile kendi çapımızda bir şeyler yapmak istedik. Miniklerimizin ailelerinden aldıkları harçlıklar ile belki de kendileri için çok anlamlı olan ve karne hediyesi olarak aldıkları kelebekli şekerleri Somali’deki akranlarına göndermeleri bizleri de duygulandırdı” dedi.

Karne hediyelerinin yanı sıra ailelerinden aldıkları harçlıkları biriktirerek Somali’deki kardeşlerine gönderme kararında öncülük yapan Sevde Rana Duyurucu, Betül Özbey ve Ayşenur Sütçü ise kendilerine diğer arkadaşlarının da destek verdiğini söyledi. Minik arkadaşlar, “Her gün haberlerde Somali’de Afrika’da ve birçok ülkede çocukların açlıktan öldükleri haberi geliyordu. Elimizden çok fazla bir şey gelmediği için en azından harçlıklarımızı gönderelim istedik. Bizleri bu konuda hem ailelerimiz hem öğretmenlerimiz yönlendirdi. İnşallah şekerlerimiz oradaki kardeşlerimize ulaşır. Bizler kendilerine sadece dua ediyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Miniklerden Şerife Özarslan ise karne hediyesini ve harçlığını Dost Eli Derneği temsilcisine verirken küçücük yüreğindeki yardım duygusu ve gözlerindeki buğu dikkat çekiyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri