Duyarlı bir nesil yetişiyor

Abdulhamit Han Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin başlattığı proje ile ihtiyaç sahibi arkadaşları için giymedikleri giysilerini okulda açılan giysi bankası getiriyor. Projeyle duyarlı bir neslin yetişmesi amaçlanıyor

Karatay Abdulhamit Han Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, kıyafet, okul forması, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri için yardım projesi başlattı. Proje ile evinde giymediği giysi, ayakkabı ve okul forması bulunan öğrenciler bu eşyaları öğretmenlerin oluşturduğu giysi bankasına getiriyor. Buraya getirilen yardım malzemeleri de öğrencilerin gözlemlerine ya da öğrencilerin taleplerine göre ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor. Proje ile öğrenciler arası paylaşma duygusu da pekiştiriliyor.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN DESTEK

Abdulhamit Han Ortaokulu öğretmenlerinden Emine Can, Gülay Coşar, Yazgı Dağlararası, Tuğba Kırbaş ve projeye destek veren kardeş okul Mustafa Hotamışlı İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Hatice Kibar, Hacer Kurt ve Feriza Özelçin’in yürüttüğü projeyle öğrencilere yardım eli uzatıldı.  2017 Ekim ayında kararlaştırılan ve bir ay içerinde açılan giysi bankası bu güne kadar birçok ihtiyaç sahibi öğrencinin ihtiyaçları giderildi. Başlatılan proje ile okulda durumu olmaya öğrencilere destek sağlandığını aktaran Gülay Coşar, toplanan yardım eşyalarının okuldaki öğrencilerden, velilerden, öğretmenler ve kardeş okul Mustafa Hotamışlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden geldiğini aktardı.

İHTİYACI OLAN ÇOK ÖĞRENCİ VAR

Okullarında giyecek montu, ayakkabısı veya derslerde gerekli olan kırtasiye malzemesi bulunmayan çok öğrenci bulunduğunu aktaran Coşar, “Okulumuzda okuyan öğrencilerin ailelerinin birçoğunun maddi durumu iye değil. Bunların içinde Suriyeli öğrencilerimiz de dahil. Başlattığımız proje ile okulda ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit ediyoruz ve ona uygun kıyafet ya da ayakkabıları kendisine veriyoruz” dedi. Coşar, kardeş okulun da desteğiyle oluşturulan giysi bankasının raflarının 3 kez dolduğunu ve öğrencilere dağıtılarak boşaldığını aktardı. Öğretmenlerden Tuğba Kırbaş da projenin amacının sadece ihtiyaç giderme olmadığını belirterek, “Amacımız sadece öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi değil. Evlerde fazladan bulunan giysilerin de israfını önlemeyi amaçlıyoruz. Öğrenciler evlerinde küçük gelen ya da giymediği eşyalarını ihtiyaç sahibi arkadaşlarına getiriyor” dedi.

VELİLER DE DESTEK VERİYOR

Öğrencilerin birbirlerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını aktaran Hatice Kibar ise proje ile duyarlı bir nesil yetiştirmenin de amaçlandığını aktardı. Öğrencilerin evlerinden getirdikleri giysilerin yanı sıra velilerden de destek aldıklarını vurgulayan Kibar, “Bazı veliler evlerinde giysi olmadığını söylüyor. Maddi yardımda bulunup öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesini istiyor. Bu anlamda öğrencilerimize çok sayıda kullanılmamış ürün verdik” diye konuştu. Kibar, sosyal sorumluluk projelerinin yanında öğrencilerin kültürel ve akademik açıdan gelişmesi için “Altınları Toplayalım Zengin Olalım” projesi başlattıklarını belirterek, öğrencilerin proje ile kitap okuma alışkanlığı kazanmasını amaçladıklarını söyledi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri