Dutlukırı Projesi çehreyi değiştirecek

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalmanın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hazırladığı Meramın çehresini değiştirecek Dutlukırı Projesinin gerçekleşmesi için Meramlı gün sayıyor.

29 Mart seçimlerinden başarıyla çıkmaları halinde Yalman’ın Meram adına gerçekleştirecekleri en gözde projeler arasında yer alan Dutlukırı Projesi 800 hektarlık alana adeta yeni bir şehir kurulmasını öngörüyor.

Meram’ın yeşil dokusuna yakışır şekilde yeşil alanı artırmaya yönelik bu projede insanların hoşça vakit geçirebileceği muhteşem alanlar yapılacak.

GÖZ DOLDURAN ALANLAR

Dutlukırı’nda 800 milyon metrekarelik alanda Türkiye’nin en büyük parklarından biri yapay gölleri, spor ve piknik alanları ile gerçekleştirilecektir.

Tavusbaba ormanının yeniden düzenlenmesini öngören projede zirveden aşağıya bırakılacak su, sulama görevinin yanı sıra üzerinde çeşitli fonksiyonların görüleceği şekilde akışı sağlanacak. Şehri tepeden seyreden döner kule, teleferik, su figürleri, yüzme havuzu, çeşitli spor tesisleri, botanik bahçesi ve hayvanat bahçesi Dutlukırı alanında yer alacak mekânlardan sadece bir kaçı. Meram’lı vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Dutlukırı projesi içerisinde at gezintilerinin yapılabileceği alanlar, patika gezinti yolları, akvaryumlar, günlük ve haftalık kiraya verilebilecek tek katlı bahçeli evler, turistik otel ve tesislerinin yanı sıra helikopter pisti ve teleferik yer alacak. Çeşitli el sanatları üretim ve satış merkezlerinin de yer alacağı bu projenin gerçekleşmesi halinde sadece Konya’nın değil Türkiye’nin en gözde merkezi ve en büyük parklarından biri Konya’ya kazandırılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri