Düşen Helikopterin Enkazında İnceleme Çalışması Başlatıldı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde düşen ve 4 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi askeri helikopterin enkazında inceleme çalışmaları başlatıldı.    Deniz Hava Komutanlığı’na...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde düşen ve 4 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi askeri helikopterin enkazında inceleme çalışmaları başlatıldı.

    Deniz Hava Komutanlığı’na ait S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya’ya eğitim maksadıyla gitmek üzere dün saat 12.18’de Cengiz Topel Askeri Havaalanı’ndan havalandı. Helikopterle yaklaşık 7 dakika sonra telsiz irtibatı kesildi. Bunun üzerine helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde jandarma tarafından arama faaliyeti başlatıldı. Aramaya, bir CASA uçağı ile 4 adet arama kurtarma helikopteri de katıldı.

    Jandarma ekipleri, önce Samanlı Dağları’nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine sevk edildi. Kaybolan helikopteri arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Kartepe’ye bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine ekipler, Örnekköy tarafına yönlendirildi.

    Saat 21.00 sıralarında helikopterin Balaban köyü Karaardıç mevkisine düştüğü anlaşıldı. Ekipler, bu bölgeye sevk edildi. Helikopterin düştüğü yerin ormanlık ve sarp alan olması nedeniyle ekipler, enkaza ulaşmakta güçlük çekti. Ekipler, cenazelerin olduğu alana ip ve halat yardımıyla indi ve cenazeyi yukarıya çıkardı. Olay yerinde bekleyen 4 ambulansa konulan şehit cenazeleri, Gölcük Askeri Hastanesi morguna gönderildi.

    Bugün sabah saatlerinden itibaren de düşen helikopterin enkazında çalışma başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 2 subay, 3 astsubaydan oluşan kaza kırım, 2 astsubaydan oluşan jandarma olay yeri ekibi, inceleme yapmak için enkazın bulunduğu alana indi.

    

    Basın mensuplarının olay yerine inmesine izin verilmedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri